Sohbetlerinizden anladığım kadarıyla idrak hassasının çok önemli olduğunu anlıyorum.Her geçen gün anlattığınız sohbetlerle bizdeki bu furkanın gelişimi nasıl olmaktadır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Gışavet » Sohbetlerinizden anladığım kadarıyla idrak hassasının çok önemli olduğunu anlıyorum.Her geçen gün anlattığınız sohbetlerle bizdeki bu furkanın gelişimi nasıl olmaktadır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sohbetlerinizden anladığım kadarıyla idrak hassasının çok önemli olduğunu anlıyorum.Her geçen gün anlattığınız sohbetlerle bizdeki bu furkanın gelişimi nasıl olmaktadır?

Sevgili Efendimiz! Hürmet ve hasretle ellerinizden öperim. (Biz de gözlerinden öperiz evladım.) Anlattığınız sohbetlerden anladığım kadarıyla tebliğe muhatap olmadan önce insanların hiçbir engelleri yok. (Evet. Tebliğe muhatap olmadan önce insanların hiçbir engelleri yok)

Fakat tebliğ yapıldıktan sonra, tebliğ ile ilgilenmeyen fakat buna karşı tepki göstermeyen kişilerin hassaları mühürlü oluyor. (Eğer kişi tebliğe muhatap olduysa ama Allah’a ulaşmayı dilemediyse, etkilenmediyse, ilgilenmediyse, talepte bulunmadıysa evet, Allahû Tealâ onların görme hassalarını mühürlüyor, işitme hassalarını mühürlüyor ve kalplerini de mühürlüyor.)

Yapılan tebliğe tepki gösterenlerin ise uzuvları mühürleniyor. (Evet. Gözleri, kulakları ve kalpleri.)

Eğer kişi yapılan tebliği hemen kabul ederse o zaman kişinin diğer uzuv ve hassaları kapalı olmadığı için, Allah kalbine ihbat yani idrak hassasını koyuyor. (Evet, evlâdım! Çok güzel anlamışsın. Herşey yerli yerine oturuyor, anlattığından. Evet, aynen bunu söylüyor! )

Yani kişiye diğerleri kapalı olmadığı için bir tek furkan vermiş oluyor. (Evet. Bir tek furkan vermiş oluyor; kalbine koyduğu ihbat. Çünkü kişinin geri kalan hiçbir şeyi kapalı değil.)

Bu açıdan baktığımızda idrak hassasının çok önemli olduğunu anlıyorum. (Doğru. İdrak hassası gerçekten çok önemli bir hassa.)

Her geçen gün anlattığınız sohbetlerle âyetlerdeki derin inceliklere değindikçe bizdeki bu furkanın (idrak hassamızın) gelişimi nasıl olmaktadır? (Her seferinde kalbinize ulaştırdığımız o sözlerimiz, sizlerin idrakinin biraz daha etraflı düşünmekle müktesebatınızı daha geniş bir alana alarak, o alanın içindeki herşeyi daha ince süzgeçlerden geçirmenizi sağlıyor.)

Bizim anlatılan incelikleri anlamamız nelere bağlıdır? (Eğer sen, Allah’a ulaşmayı dilememiş birisi olsaydın, bu söylediklerimizi kolay kolay anlayamazdın. Herşey Allah’a ulaşmayı dilemeye bağlı. Dileyen kişi büyük hedeflere yürür. Yoluna devam ederse hem dünya mutluluğu hem cennet mutluluğu mutlaka onun olacaktır.) 

Benzer konular