Kamer 17'de geçen Kur’ân’ın zikirle kolaylaştırılması olayının, İsrâ 45 ve 46, Bakara 151 standartlarında gerçekleştiğini söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Kamer 17'de geçen Kur’ân’ın zikirle kolaylaştırılması olayının, İsrâ 45 ve 46, Bakara 151 standartlarında gerçekleştiğini söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kamer 17'de geçen Kur’ân’ın zikirle kolaylaştırılması olayının, İsrâ 45 ve 46, Bakara 151 standartlarında gerçekleştiğini söyleyebilir miyiz?

Kamer 17:

54/KAMER-17: Ve lekad yessernâl kur’âne liz zikri fe hel min muddekir(muddekirin).
Ve andolsun ki Biz, Kur’ân’ı, zikir için kolaylaştırdık. Buna rağmen tezekkür eden (ibret alan) var mı?


İsrâ 45:

17/İSRÂ-45: Ve izâ kara’tel kur’âne cealnâ beyneke ve beynellezîne lâ yu’minûne bil âhirati hicâben mestûrâ(mestûran).
Sen Kur’ân’ı kıraat ettiğin (okuduğun) zaman, seninle ahirete (ölmeden evvel Allah’a ulaşmaya ve kıyâmet gününe) inanmayanlar arasına hicab-ı mesture kıldık (gözlerinin üzerine, seni peygamber olarak görmelerini engelleyen bir perde koyduk).


İsrâ 46:

17/İSRÂ-46: Ve cealnâ alâ kulûbihim ekinneten en yefkahûhu ve fî âzânihim vakrâ(vakran), ve izâ zekerte rabbeke fîl kur’âni vahdehu vellev alâ edbârihim nufûrâ(nufûran).
O’nu (Kur’ân’ı), fıkıh (idrak) etmelerine karşı, (fıkıh edemesinler diye) kalplerinin üzerine ekinnet ve onların kulaklarına vakra (işitme engeli) kıldık. Ve sen, Kur’ân’da Rabbinin tekliğini zikrettiğin zaman nefretle arkalarına döndüler.


Bakara 151:

2/BAKARA-151: Kemâ erselnâ fîkum resûlen minkum yetlû aleykum âyâtinâ ve yuzekkîkum ve yuallimukumul kitâbe vel hikmete ve yuallimukum mâ lem tekûnû ta’lemûn(ta’lemûne).
Nitekim size, aranızda (görev yapmak üzere), sizden (kendinizden) bir Resûl (Peygamber) gönderdik ki, âyetlerimizi size tilâvet etsin (okuyup açıklasın) ve sizi (nefsinizi) tezkiye (ve tasfiye) etsin, size Kitap’ı (Kurânı Kerim’i) ve hikmeti öğretsin ve (hikmetin de ötesinde) bilmediğiniz şeyleri öğretsin.


Kur’ân’ın zikirle kolaylaştırılması İsrâ Suresinin 45. ve 46. âyet-i kerimelerindeki engellerin alınmasıyla başlıyor. Bu Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in ve bütün mürşidlerin öğretmesiyle gerçekleşiyor. Kur’ân Allah’ın zikriyle kolaylaşır.

Benzer konular