Velî resûllerin vekâleten devrin imamlığına görevlendirildiğini, vekâlet ettiklerini gösteren bir âyet var mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Resûl ve Nebî » Velî resûllerin vekâleten devrin imamlığına görevlendirildiğini, vekâlet ettiklerini gösteren bir âyet var mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Velî resûllerin vekâleten devrin imamlığına görevlendirildiğini, vekâlet ettiklerini gösteren bir âyet var mı?

Hasretle, hürmetle ellerinizden öperim. Sizi çok seviyorum. (Biz de seni çok seviyoruz.)

Birinci sorum şöyle: Nebîler asaleten devrin imamıdır. (Evet, nebiler asaleten devrin imamıdır.) Nebîlerin olmadığı dönemlerde kavim resûllerinden bir tanesi velî resûl olarak vekâleten devrin imamıdır.

Evet, şu anda o durum var. Bir veli resûl olarak vekâleten devrin imamlığına biz tayin edildik. Orasını gören birileriyle karşılaşacağız herhalde. O zaman o da sizlere teyit edecektir bunu. Hz. İsa gelecek. Gelince başka bir yere gitmeyecek sevgili kardeşlerim. Bizim yanımıza gelecek. Bunları hep göreceksiniz. Yakın gelecekte olacak bunlar. O zaman acaba hâlâ içinde şüpheleri olan kişiler, hâlâ şüphe etmekte devam edebilecekler mi? Ne haber?

“İnşaallah bunu sizden böyle öğrendik. Velî resûllerin vekâleten devrin imamlığına görevlendirildiğini, vekâlet ettiklerini gösteren bir âyet var mı?

Allah razı olsun.”

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ daima nebîleri görevlendirmiş devrin imamlığıyla. Allahû Tealâ bütün nebîlerin ve resûllerin kitapla hüküm verdiğini söylüyor ve tebligatını mutlaka oradan yapması gerektiğini söylüyor. Allahû Tealâ, Allah’ın huzurunda namaz kılındığını söylüyor. İşte Allah’ın huzurunda kılınan o namazın peygamberler tarafından kılınması da Allahû Tealâ’nın temel emridir, kıldırılması da Allah’ın temel emridir. Ama peygamberler arasında fetret devirleri var. Şu anda peygamber yok dünya üzerinde. Ama Huzur namazının imamlığı devamlı bir vetiredir. Allahû Tealâ diyor ki: “Onlar, Allah’ın huzurunda namaz kılmaktan, secde etmekten yerinmezler.” diyor. Allah’ın huzurunda kılınan namaz da bütün namazlar gibi mutlaka bir imama ihtiyaç gösterir. Öyleyse burada nebî resûl olmadığına göre mutlaka bir veli resûlün bu görevi üstlenmesi söz konusu. Allahû Tealâ her devirde mutlaka resûllerin her kavme gönderildiğini ve vazifeli kılındığını da söylüyor. Öyleyse nebî resûl olmadığına göre mutlaka bir veli resûl orada görev yapacak.

Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim’de açık açık: “Eğer nebî resûl yoksa velî resûl ona vekâlet eder.” diye bir ifadeyi Kur’ân-ı Kerim’de kullanmıyor. Ama burada, bunca yıl namaz kıldırmakta olan biz, oradaki olayı sizlere bildiriyoruz. Siz buna inanırsınız ya da inanmazsınız. Bu sizin işiniz. Ama gelecekte söylediğim olaylar birer birer gerçekleştikçe, bugüne kadar hepsi gerçekleşti. Allahû Tealâ’nın evvelden bize söylediği, emrettiği şeyi açıkladık. Arkasından gerçekleşti. Bu da gerçekleşecek. O zaman belki de siz utanç duyacaksınız böyle bir suali bize sorduğunuz için.

Benzer konular