İslâm'ın 5 şartını yerine getirerek Allah'a ulaşmış olur muyuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm'ın 5 şartıyla Âmel Etmek » İslâm'ın 5 şartını yerine getirerek Allah'a ulaşmış olur muyuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm'ın 5 şartını yerine getirerek Allah'a ulaşmış olur muyuz?

Hayır, alâkası yok! ‘İslâm’ın 5 şartını yerine getiriyor’ diye hiç kimse ruhunu Allah’a ulaştırmış olamaz. Ruhun Allah’a ulaşması, o kişinin ancak Allah’tan mürşidini hacet namazı kılarak sormasıyla başlar. Ve o kişi, o mürşide ulaşıp tâbî olmadıkça, hedefe hiçbir zaman ulaşamaz.

Allahû Tealâ’nın o kişinin ruhunu Kendisine ulaştırması için ondan istediği şey; hacet namazını kılması, mürşidini öğrenmesi. Mürşidine ulaşması, tâbî olması. Tâbî olunca vücudundan ayrılan ruhunun Allah’a ulaşması için, bütün ibadetlerini en güzel şekilde yapmasıyla 7-8 aylık bir devrede gerçekleşen bir olgudur. Bedavadan hiç kimseye böyle birşey verilmez!

Ruhu bir insanın, mürşidine tâbî olup da Allah’a ulaşmadıkça, o kişi ‘ermiş evliya’ olamaz. Hiç kimse için böyle birşey mümkün değildir. ‘Ermiş evliya’ demek, ruhu Allah’a ermiş evliya demek. Onun için de mutlaka tâbiiyet temel şarttır. Herhangi bir kişiye tâbî olmak değil! Allah’tan sorup, hacet namazını kılıp Allah’tan sorup, Allah’ın kendisi için tâbî olmasını emrettiği kişiye ulaşmak konunun temelini teşkil eder.

Allah razı olsun.

Benzer konular