Ben küçüklüğümden beri İslâm’ın 5 şartını yerine getiriyorum. Ben İslâm olmuş olur muyum?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Ben küçüklüğümden beri İslâm’ın 5 şartını yerine getiriyorum. Ben İslâm olmuş olur muyum?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ben küçüklüğümden beri İslâm’ın 5 şartını yerine getiriyorum. Ben İslâm olmuş olur muyum?

Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek, bu İslâm’ın 5 şartı. Ama Kur’ân-ı Kerim, İslâm’ın şartının 5 olmadığını, 7 olduğunu söylüyor.

* Allah'a ulaşmayı dilemek; 6.
* Allah'a teslim olmak; 7.

Dînimizin adı “İslâm dîni” sevgili kardeşlerim! Bunu hiç unutmayacaksınız, bu söylediğimi! İslâm dîni demek; teslim olanların dîni demek. İslâm, Allah'a teslim olan demek. Kişi Allah'a ruhunu teslim eder; bu başlangıç teslimidir. Sonra fizik vücudunu teslim eder, daha üst kademe. Nefsini teslim eder ki burası daimî zikri gerektirir. En sonunda da iradesini Allah'a teslim eder; 4. teslim. Ruhun, vechin (yani fizik vücudun), nefsin ve iradenin Allah'a teslimi; 4 tane teslim. Her biri Kur’ân-ı Kerim'de farz kılınmış. Ama bu 4 teslimi gerçekleştirmezse insan cehenneme mi gider? Allahû Tealâ o kadar insanları seviyor ki! Ki onlara ruhundan üfürdüğünden zaten bu da belli, Allah'ın ruhundan üfürdüğü, yalnız insan adı verilen mahlûktur.

Sevgili kardeşlerim! Allah bütün insanları çok sever ve onlara emri “Ruhunuzu Bana ulaştırın.” şeklindedir. Allahû Tealâ, bütün insanların ruhlarını dünya hayatını yaşarken Allah'a ulaştırıp ermiş evliya olmalarını ister. Ermiş evliya ne demek? Ruhu dünya hayatını yaşarken Allah'a ulaşmış. Peki, ne zaman ruh vücuttan ayrılır? O kişi Allah'a ulaşmayı dilediği zaman değil. Mürşidine (Allah’tan mürşidi sorduktan sonra) ulaştıktan sonra bu mürşide tâbî olur. Tâbî olduğu anda da ruh, vücudu terkeder. Herhangi bir mürşid olmaz. Allah'ın tayin ettiği mürşid olacak. Mürşide tâbî olmazsa gene olmaz. Mutlaka kişinin bir mürşide tâbî olması lâzım. Bu mürşid herhangi bir mürşid de olmaz. Allah'ın kendisi için tayin ettiği mürşid!

Sevgili kardeşlerim! Ama kişinin mürşidi öyle bir yerde ki ona ulaşması mümkün değil. İşte böyle olan mürşidlerin zaten birçok tövbe verebilecek seviyede olan müridleri var. Onlardan kendi şehrinde bulunan o mürşidin müridine ulaşıp da, tövbe vermek yetkisi olan müridine ulaşıp da tâbî olan kişi de aynı standartların sahibi olur.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular