Bugün imamlar insanlara gerçekleri anlatmıyorsa, kişi de Allah'a ulaşmayı duymamışsa bunda suçlu kimdir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Bugün imamlar insanlara gerçekleri anlatmıyorsa, kişi de Allah'a ulaşmayı duymamışsa bunda suçlu kimdir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bugün imamlar insanlara gerçekleri anlatmıyorsa, kişi de Allah'a ulaşmayı duymamışsa bunda suçlu kimdir?

Bunda suçlu eğer biliyorsa ve anlatmıyorsa, o dîn işinde o konuda çalışan kişidir. Bütün insanlar için Allahû Tealâ farzları koymuş. Sevgili kardeşlerim, hepimiz Allah'ın emirlerini yerine getirmekle mükellefiz. İslâm, İslâm’ın 5 şartından ibaret değildir. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek İslâm’ın şartlarının 5 tanesidir; ama İslâm’ın şartları 5 tane değildir. Allah'a ulaşmayı dilemek de var ve önemli olan 7.’si Allah'a teslim olmak var, farz. Ruhumuzu da fizik bedenimizi de nefsimizi de irademizi de Allah'a teslim etmekle hepimiz mükellefiz. Bugün zamanımızdaki dîn adamları bu konudaki temel görevi yerine getirmiyorlarsa bu, onların büyük ölçüde kaybına sebebiyet verir.

Sevgili kardeşlerim, Allah Kur’ân-ı Kerim’e koymuş, “Ruhunuzu da fizik bedeninizi de nefsinizi de iradenizi de Allah'a teslim edin.” diyor Allahû Tealâ. İşte bütün insanlar için yapılması lâzımgelen şey budur. Yani biz insanlar, ruhumuzu Allah'a teslim etmezsek, cennete giremez miyiz? Bu tarzda bir ifadenin standartlarına bakalım beraber.

Sıralama:

1- Allah'a ulaşmayı dilemek; bir kişi Allah'a ulaşmayı dilemiş ölmüşse 1. kat cennetin sahibidir.
2- Mürşide tâbiiyet; mürşidine tâbî olup ölmüşse 2. kat cennetin sahibidir.
3- Ama mürşide tâbî olup yaşıyorsa 3. kat cennetin sahibi olacaktır. Mürşide tâbî olmuştur; yaşamaya devam ediyor. Sonra ruhunu teslim edecek.
4- Fizik vücudunu teslim edecek; 4.
5- Nefsini teslim edecek; 5.
6- Muhlis olacak; 6.
7- İradesini Allah'a teslim edecek; 7.

7 tane safhanın varlığı söz konusu. Oysa bugünkü dîn adamlarının hemen hepsi insanlara İslâm’ın 5 şartını anlatıyor. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. Ne yani bunların hepsi farz değil mi? Hepsi farz ama bu kadar değil. Yetmez, bunlar; namaz kılmak da oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de bir insanı İslâm yapamaz. Bir kişinin İslâm olması için Allah'a ulaşmayı dilemesi ve mürşidine tâbiiyeti şarttır, farzdır. Ancak ondan sonra ruh vücuttan ayrılarak Allah'a doğru yola çıkacaktır. Ve  7-8 aylık bir devreden sonra ruh Allah'a ulaşacaktır. İşte o kişi, ruhunu Allah'a teslim eden kişidir. O kişi ermiştir. Nesi ermiştir? Ruhu ermiştir. Nereye? Allah'a.

Allah razı olsun.

Benzer konular