İslam'ın 5 şartı yeterli değil dediniz. Oysa Peygamber Efendimiz (S.A.V.) 5 şartı yerine getirenleri müjdeliyor. 5 şart nasıl eksik oluyor? Biz asırlardır böyle öğrendik.

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » İslam'ın 5 şartı yeterli değil dediniz. Oysa Peygamber Efendimiz (S.A.V.) 5 şartı yerine getirenleri müjdeliyor. 5 şart nasıl eksik oluyor? Biz asırlardır böyle öğrendik.
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslam'ın 5 şartı yeterli değil dediniz. Oysa Peygamber Efendimiz (S.A.V.) 5 şartı yerine getirenleri müjdeliyor. 5 şart nasıl eksik oluyor? Biz asırlardır böyle öğrendik.

Ne öğrenmiştiniz? Söyle bakalım, İslâm’ın 5 şartı nedir?

Kardeşimiz diyecek ki namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. Biz de diyeceğiz; İslâm’ın şartı 5 değildir. Allah'a ulaşmayı dilemek de vardır. Arkasından ruhun, fizik bedenin, nefsin ve iradenin Allah'a teslimi de vardır. Ve dînimizin adını hiç unutma; dînimizin adı İslâm dînidir yani teslim dînidir. Ruhumuzu da fizik bedenimizi de nefsimizi de irademizi de Allah'a teslim etmekle hepimiz vazifeliyiz.

Kendimize gelelim sevgili kardeşlerim, İslâm âlemi çok şeyleri devre dışı bırakmış, unutmuş. Bu Allahû Tealâ’nın temel emirleri hiç kimse tarafından devre dışı edilemez. Allah'a ulaşmayı dileyen, mürşidine tâbî olan, ruhunu, fizik bedenini, nefsini ve iradesini Allah'a teslim eden kişi, bu hedeflerin hepsine ulaşmış olan birisidir. Hepimiz kendimize düşeni gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. İslâm’ın şartı birçok zavallının söylediği gibi 5 değildir yani namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmekten ibaret değildir. İslâm, teslim olan demektir. Bir insan namaz kılarak, oruç tutarak, zekât vererek, hacca giderek, kelime-i şahadet getirerek yani İslâm’ın 5 şartını yerine getirerek hiçbirşeyini Allah'a teslim edemez. Mutlaka mürşidine tâbî olacaktır. Ruhu vücudundan ayrılarak Allah'a doğru yola çıkacaktır. Neticede 7-8 aylık bir devrenin sonunda ruh Allah'a ulaşacaktır ve kişi ermiş evliya olmak şerefine erecektir. İşte İslâm odur. Allah'a ruhunu, daha sonra fizik bedenini, daha sonra nefsini, en sonra da iradesini Allah'a teslim eden kişidir.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular