İslâm “teslim dîni” deniyor. Allah'a acaba neyimizi teslim edeceğiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » İslâm “teslim dîni” deniyor. Allah'a acaba neyimizi teslim edeceğiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm “teslim dîni” deniyor. Allah'a acaba neyimizi teslim edeceğiz?

Allah razı olsun. Allah'a ilk teslim edilen ruhumuzdur. Bu gerçek bir teslimdir. Yani ruhumuzun bizim vücudumuzdan ayrılması, Allah'a doğru yola çıkması, 7 tane gök katını aşması, 7. katta 7 tane âlem geçmesi, oradan da 7. âlemin sonunda dikey bir yolculukla Sidretül Münteha’ya ulaşarak, oradan Allah'ın Zat'ına ulaşması ve Allah'ın Zat’ında yok olmasıdır.

İşte bu, Allah'ın bizlere emanet olarak verdiği ruhumuzun, onun gerçek sahibi olan Allah'a teslimdir. “İslâm” kelimesi ve “teslim” kelimesi aynı kökten gelir. “Silm” kökünden gelir; “sin”, “lâm” ve “mim”. Ve İslâm dîni teslim dînidir:

• Önce ruhunuzu Allah'a teslim edeceksiniz.
• Sonra fizik bedeninizi Allah'a teslim edeceksiniz.
• Sonra nefsinizi Allah'a teslim edeceksiniz.
• Sonra iradenizi Allah'a teslim edeceksiniz.

Ve bu son iki teslim, daimî zikre ulaştıktan sonra gerçekleşebilir.

Sevgili kardeşlerim! Herşeyden evvel sevin. Allah'ı sevin. Etrafınızdaki insanları sevin. Ve bu sevincinizi onlara belli etmekten çekinmeyin. Böyle yaparsanız, onların da sizi seveceği bir sonuçla karşılaşırsınız. İstiyoruz ki; hepiniz Allah'a ulaşmayı dileyin. İstiyoruz ki; hepiniz başka insanlara da anlatın ki, onlar da mürşidlerini sorsunlar Allahû Tealâ’dan. Onlar da kendi mürşidlerine ulaşsınlar. Tâbiiyetlerini gerçekleştirsinler ki; Allah onların ruhlarını Kendine ulaştırsın ve en azından 3. kat cennetin hepsi sahibi olsunlar.

Allah razı olsun.

Benzer konular