Teslimiyetimizi gerçekleştirmek için mürşid gerekli ise bugüne kadar acaba neden duymadık? Şimdi ne yapmamız gerekli?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Teslimiyetimizi gerçekleştirmek için mürşid gerekli ise bugüne kadar acaba neden duymadık? Şimdi ne yapmamız gerekli?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Teslimiyetimizi gerçekleştirmek için mürşid gerekli ise bugüne kadar acaba neden duymadık? Şimdi ne yapmamız gerekli?

"Bugüne kadar duymadık." mı diyor kardeşimiz? Evlâdım, sen hiç takip etmiyor musun insanların neler söylediklerini, neler yaptıklarını? Duymamana pek akıl erdiremedim ama pek ilgilenmemişsin sen bu işle. Allah razı olsun. Şimdi sualini sor cevabını vereyim.

- Şimdi ne yapmamız gerekir?

Evlâdım, kimlere sordun da acaba şimdiye kadar ulaşamadın? Birazcık dîninden haberdar olan insan bu gerçeği net olarak bilir.

Şimdi sizin hepinize düşen görev,  zikirlerinizi mutlaka yükseltmeye, seviyesini arttırmaya çalışın. Unutmayın! Nefsinizin kalbindeki afetleri yok edebilecek olan tek unsur, zikirdir. Bu sebebe dayalı olarak Allahû Tealâ Kur'ân-ı Kerim'de şunu söylüyor:

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve: Ve.
le: Mutlaka.
zikrullâhi: "Allah, Allah, Allah, Allah, Allah..." diye zikir yapmak.
ekber: Daha büyüktür.

Aklınıza gelen, dîn açısından olan her şeyin ötesinde bu nokta vardır: Zikir. Zikir, bütün ibadetlerden daha büyüktür; namaz kılmaktan da oruç tutmaktan da. Aklınıza ne geliyorsa hepsinden daha büyük bir ibadettir.

Allah razı olsun.

Benzer konular