Mürşid ölünce, birden fazla kişiye icazet verebilir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşid ölünce, birden fazla kişiye icazet verebilir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşid ölünce, birden fazla kişiye icazet verebilir mi?

Efendi Hazretleri! Benim sualim: Mürşid ölünce, birden fazla kişiye icazet verebilir mi? “Kutsal emanetleri ve bu yolu sürdüreceksin!” dediği kişi yola devam ediyor. Siz de O’na hak mürşid dediniz. Türbesi bile O’nun bahçesinde. Fakat mübarek sağ iken bazı ileri derecedeki ihvanları bıraktığına tâbî olmadan kendileri bu yolu götürüyorlar. Bu insanlara rabıta yapılır mı? Bunlar hidayetçi olabilir mi? Bizim bildiğimiz, Allah (C.C) hidayetçiyi tayin eder. Allah razı olsun.

Bahsettiği kişi, bizim de mürşidimiz olan, Menzil’deki rahmetli. Muhammed Râşid Hazretleri. Hayattayken, halifelik makamına seçtiğini söylediği, kendileri tarafından söylenilmiş olanlar var. Ama rahmetli olurken; “Benim yerime falanca geçecek.” diye bir işaret vermeden rahmetli oldu. Ve babasıyla beraber aynı yerde gömüldü. Şu anda tâbî olanlar, kendiliklerinden tâbî oldular. Tâbî olunanlar, gerçekten o hayattayken halifelik olarak seçtiği kişiler.

Sevgili kardeşlerimiz, can dostlarımız, gönül dostlarımız! İnsanlar hakkında konuşmayalım. Ama yerine kimseyi tayin etmeden rahmetli olduğu için insanlar ayrı ayrı gruplara ayrıldılar. Bu konuda başka bir şey söylemek istemiyoruz. Herkesin bildiği bu kadar. Geri kalan herkesin kalplerinde gizlidir.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular