Ben Allah’a ulaşmayı diledim. Hacet namazını kılmadım ama tövbe almak istiyorum, alabilir miyim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Ben Allah’a ulaşmayı diledim. Hacet namazını kılmadım ama tövbe almak istiyorum, alabilir miyim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ben Allah’a ulaşmayı diledim. Hacet namazını kılmadım ama tövbe almak istiyorum, alabilir miyim?

Muhterem Hocamız! Sizi çok ama çok seviyoruz. Hürmetle ellerinizden öpüyoruz. Eşimin size çok selâmı var. O çalıştığı için konferansınıza katılamadı. Ben Allah’a ulaşmayı diledim. Hacet namazını kılmadım ama tövbe almak istiyorum. Kalbim hep sizinle olmak istiyor. İki kızım var. Onlar için dua eder misiniz?

Tövbe alabilirsiniz. Bugün orada tövbe verebilecek olan kardeşlerimiz var. Bugün onlardan tövbe alabilirsiniz. Hanımlar biliyorsunuz, hanımlardan tövbe alıyor bizde.

“Kalbim hep sizinle olmak istiyor.” diyor kardeşimiz, bizim de kalbimiz sizlerle olmak istiyor.

Neden “Bizim kardeşlerimize tâbî olmanız uygun olur.” diyoruz? Çünkü sevgili kardeşlerim! Huzur namazının imamı biziz. Dolayısıyla hangi mürşide tâbî olursanız, o mutlaka bize tâbî olmak durumunda kalacak sonunda. Soracak bir gün devrin imamının kim olduğunu. Cevabı alacak. Kendisinin de tâbî olması lâzımgeldiği kesinleşecek. O zaman gelip tâbiiyetini yapacak. Bir sürü tarikat mensubu kardeşimiz zannediyorlar ki; herbirisinin ayrı ayrı bize tâbî olması lâzım. Hayır, öyle olmayacak. O tarikatın başında olan kişi hacet namazını kılıp soracak. Sorunca Allahû Tealâ mutlaka doğru cevabı verecek. O zaman sadece onun tâbî olması yeterli. O tâbî olduğu zaman (baştaki mürşid tâbî olduğu zaman) geri kalanlar da mürşid bize tâbî olduğu cihetle hepsi de bize tâbî olmuş olacaklar. Dolayısıyla siz kardeşlerimizden birine tâbî olduğunuz anda zaten bize tâbî olmuş oldunuz. Probleminiz kalmayacak inşaallah.

Benzer konular