Namaz kılmak, oruç tutmak, kelime-i şahadet getirmek, zekât vermek ve hacca gitmek ibadetlerini yapan kişi zaten Allah'a ulaşmayı dilemiş sayılmıyor mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Namaz kılmak, oruç tutmak, kelime-i şahadet getirmek, zekât vermek ve hacca gitmek ibadetlerini yapan kişi zaten Allah'a ulaşmayı dilemiş sayılmıyor mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Namaz kılmak, oruç tutmak, kelime-i şahadet getirmek, zekât vermek ve hacca gitmek ibadetlerini yapan kişi zaten Allah'a ulaşmayı dilemiş sayılmıyor mu?

Hayır, sayılmıyor. Namaz kılmak, farzdır. Oruç tutmak, farzdır. Zekât vermek, farzdır.  Hacca gitmek, farzdır.  Kelime-i şahadet getirmek, farzdır ama sayılmıyor. Bir insanın Allah'a ulaşmayı dilemesi: “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum.”

Evvelâ kişi boy abdesti alacak, hacet namazını kılacak ve Allah’tan: “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ben hangi mürşide ulaşarak ona tâbî olduktan sonra ruhum vücudumdan ayrılır da Sana ulaşırım? Allah'ım! Bana mürşidimi göstermeni diliyorum. Onun için hacet namazını kılıyorum.” diye kişi boy abdesti alacak, hacet namazını kılacak. Allahû Tealâ, 1.’de olmasa bile 2.’de veya 3.’de, çoğu zaman 1.’de de Allahû Tealâ gösteriyor. Allahû Tealâ ona mürşidini mutlaka gösterecektir.

Bu mürşidin kendisi A şehrinde oturuyor diyelim. Ama o mürşidin tövbe vermeye yetkili olan müridleri daima olacaktır. Ve mürşid yoluna devam ettikçe müridlerin sayısı, tövbe vermeye yetkili olan müridlerin sayısı devamlı artacaktır. Ne olacaktır? Yavaş yavaş ülkenin her tarafında, hatta dünyanın her tarafında mürşidlerin müridleri, tövbe vermeye yetkili olan müridleri bulunmaya başlayacaktır. Ve kişi daha tövbeyi aldığı anda, o kişi cennetin anahtarına da sahip olacaktır; 1. kat cennet.

1- Kim Allahû Tealâ’ya ulaşmayı dilerse o kişi daha o noktada 1. kat cenneti elde eder.
2- Mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete,
3- Ruhunu Allah'a teslim eden kişi 3. kat cennete,
4- Fizik bedenini teslim eden kişi 4. kat cennete,
5- Nefsini teslim eden kişi 5. kat cennete,
6- Muhlis olan kişi 6. kat cennete,
7- İradesini Allah'a teslim eden kişi 7. kat cennete girer.

Bunların her birisi ayrı bir basamaktır. Bütün insanlara kapılar açıktır. 

Allah razı olsun.

Benzer konular