Ruh Rabbine rücu edince insan bunu bir şekilde algılayabilir mi? Yoksa bu sadece nefsini tezkiye edebilmiş çok özel kişilere mi özgü?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Ruh Rabbine rücu edince insan bunu bir şekilde algılayabilir mi? Yoksa bu sadece nefsini tezkiye edebilmiş çok özel kişilere mi özgü?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ruh Rabbine rücu edince insan bunu bir şekilde algılayabilir mi? Yoksa bu sadece nefsini tezkiye edebilmiş çok özel kişilere mi özgü?

Kardeşimiz sorusundan evvel diyor ki:

“Allah’a sonsuz hamd ve şükrederim ki özlemini çektiğim tâbiiyetime kavuşmak şerefini size kavuşmakla bahşetti bana. İnsanlara hayatının en büyük müjdesini siz veriyorsunuz. Bu müjdeyle varoluşun hakikatini ötelere taşıyıp Allah’ın güzelliklerine ve sırlarına dahil olabilmeyi ilâhi hediyeler olarak ispatlıyorsunuz. Çok kimseler bu lütuftan haberdar olmasalar bile. Herkes bütün güzelliklerden nasibi nispetinde kâm alıyor. Ancak o gizli sırlar, onlardan acaba bir nebze bile tadabilmek nasıl bir mutluluktur acaba. O hep özlemle yaşadığım vedûd Rabbime kavuşabilmek için ölümü bir ikrâm olarak düşünürken, tarafınızdan ısrarla açıklanan “Ruhun daha ölmeden önce böyle bir gayeye erişebilme olgusu.” insanı tarifsiz sürûra gark ediyor. O büyük vuslatın daha hayatta iken insan kalbine ikrâm edilebilirliği hakikatı ise neredeyse akla zeval verecek kadar müthiş bir hazzın ve neşenin külfeşanı oluyor.” diyor kardeşimiz. Belli ki edebiyatla uğraşmış bir kardeşimiz.

Ruh Rabbine rücu edince insan bunu bir şekilde algılayabilir mi? Yoksa bu sadece nefsini tezkiye edebilmiş çok özel kişilere mi özgü?  

Evvelâ şunu söyleyelim, nefsini tasfiye etmek, nefsin tezkiyesi çok özel bir kişi olmayı gerektirmiyor. Herkes (siz de dahilsiniz buna, eğer şimdiye kadar nefsinizi tezkiye etmediyseniz)  nefsini tezkiye edebilir. Güç olan tasfiyedir.

Nefs tezkiyesi ilk 21 basamakta gerçekleşen bir olaydır. Aslında 14. basamaktan 21. basamağa kadar 28 basamaklık İslâm merdiveninde, 14. basamaktan 21. basamağa kadar kesimi işgal eder. Nefsinizin kalbinde Allah’ın rahmeti %2 biriktikten sonra her %7 fazl birikiminde, sizden ayrılan ruhunuz, devrin imamının başınızın üzerine gelip yerleşmesiyle, onun emriyle sizden ayrılan ruhunuz, Allah’a doğru yaptığı yolculuğunu her nefsinizin kalbinde %7 fazl birikiminde, bir gök katı aşarak yoluna devam eder. Ve 1. gök katını %7 fazl birikimiyle sonra 2., 3., 4., 5., 6., 7. %7 nur birikimlerinde sırayla emmare, levvame, mülhime, mutmainne, radıyye, mardiyye ve tezkiye kademelerini 7 kademeyi aşarak Allah’ın Zatına ulaşır, hayatta iken. Bu nefsinizin kalbinde %2 rahmet, % 49 da (7x7=49) fazl birikimiyle gerçekleşen bir sonuçtur. Böyle bir sonuca ulaşan herkes ruhunu Allah’a ulaştırmış ve teslim etmiştir. Ve bunu herkes gerçekleştirebilir. Kim Allah’a ulaşmayı dilerse, o kişi mutlaka Allah’a ulaşmayı gerçekleştirir. Asıl ifadesiyle o kişinin gerçekleştirmesi gerekmez. Çünkü Allahû Tealâ bunu gerçekleştirir.   

Benzer konular