Mürşide tâbî olmadan kişi ruhunu Allah’a ulaştırmaz mı? Allah’a teslim olmak mutlaka mürşidle mi olmalı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşide tâbî olmadan kişi ruhunu Allah’a ulaştırmaz mı? Allah’a teslim olmak mutlaka mürşidle mi olmalı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşide tâbî olmadan kişi ruhunu Allah’a ulaştırmaz mı? Allah’a teslim olmak mutlaka mürşidle mi olmalı?

Sevgili kardeşlerim! Bir insanın ruhunu Allah’a ulaştırabilmesi mürşidsiz mümkün değildir. Bir kişi Allah’tan mürşidini sormadıkça, o mürşide ulaşıp ona tâbî olmadıkça ruhu vücudunu terk edip Allah’a doğru olan yolculuğa çıkamaz. Allahû Tealâ’nın Kur’ân-ı Kerim’i, ondan evvel İncil’i, ondan evvel Tevrat’ı, herşeyi aslî unsurlara bağlamıştır. Merasimler zaman parçaları içinde değişiklikler göstermiştir. Bu da eşyanın tabiatına uygundur. Hz. Musa bir peygamberdir. Hz. İsa da peygamberdir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) de bir peygamberdir. Zaman sıralamasına göre önce Hz. Musa, sonra Hz. İsa, en sonra da Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz peygamberler olarak var olmuşlardır. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz “hâtemen nebiyyin”dir. Yani nebîlerin hitam bulduğu nebî. ‘Hitam bulduğu’, sona erdiği demek.

33/AHZÂB-40: Mâ kâne muhammedun ebâ ehadin min ricâlikum, ve lâkin resûlallâhi ve hâtemen nebiyyine, ve kânallâhu bi kulli şey’in alîmâ(alîmen).
Muhammed (A.S), sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası olmamıştır (değildir). Fakat Allah’ın Resûl’ü ve Nebîler’in (Peygamberler’in) Hatemi’dir (Sonuncusudur). Allah, herşeyi en iyi bilendir.


Nübüvvet yani peygamberlik Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) ile sona ermiştir. Kıyâmete kadar artık peygamber gelmeyecektir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Son Nebîdir, Son Peygamberdir. Ve devrin imamlığı da Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’den sonra nebîlerden resûllere intikal etmiştir. Kıyâmete kadar devrin imamlığı görevini de bir nebî değil, bir resûl oluşturacaktır.

Sevgili kardeşlerim! Allah için söz konusu olan şey insanları mutlu etmektir. Hiç kimse Allah’ın yoluna girmeden mutluluğu yaşayamaz sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular