Allah tarafından çok sevilen bir insan olmak istiyorum. Bunu acaba nasıl başarabilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Allah tarafından çok sevilen bir insan olmak istiyorum. Bunu acaba nasıl başarabilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah tarafından çok sevilen bir insan olmak istiyorum. Bunu acaba nasıl başarabilirim?

Bütün insanların aynı sırayı takip etmesi, Allahû Tealâ’nın koyduğu kanunların gereğidir. O kişi Allah’a ulaşmayı dileyecek. Sonra hacet namazını kılıp Allah’tan mürşidini soracak. Allah’tan mutlaka ona açıklama gelecek. O gelen açıklamanın gerektirdiği kişiye,  Allahû Tealâ açık açık mürşidinin kim olduğunu bildirir. Ve kişi şu dünya üzerinde mürşidinin yeri neresiyse, oraya kadar gidip ona tâbî olmak gayretini gösterecektir. Tâbiiyetle beraber ruhu vücudunu mutlaka terk edecektir ve Allah’a doğru giden, Allah’a doğru yol alan kafileye ulaşacaktır. 7 katta da yolcular şu anda mevcuttur. Her devirde mevcut olmakta devam edecektir.

İnsanlar sevgili kardeşlerim! Hep var oldukları sürece, yolcular da Allah’a ruhlarını ulaştıracak olan yolcuların ruhları Allah’a doğru bu yolculuğun sahibi olacaklardır. Yapılması lâzımgelen şey, emirleri yerine getirmek, zikirleri yapmak, görevleri yapmak ve böylece ruhun Allah’a ulaşmasını sağlamaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular