Hidayet ile Allah’a vasıl olmak arasında bir bağlantı var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Hidayet ile Allah’a vasıl olmak arasında bir bağlantı var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hidayet ile Allah’a vasıl olmak arasında bir bağlantı var mıdır?

Hidayet zaten ulaşmak istikametinde kullanılan bir kelime. Ruhun hidayeti, ruhun Allah’a ulaşmasıdır. Fizik bedenin hidayeti, fizik bedenin Allah’a teslimidir. Nefsin hidayeti, nefsin Allah’a teslimidir. Ruh da teslim olmak mecburiyetindedir, fizik vücut da nefs de irade de.

Sevgili kardeşlerim! Şu dünyada en çok mutlu olanlar iradelerini de Allah’a teslim edebilenlerdir. Onlar tamamen Allah’ın kumandası altında yaşarlar. Sevgili kardeşlerim! Mutlu olmak isteyen bir insan herşeyden evvel bunun en kolay standardını tatbik etmek imkânına sahip olduğunu bilmelidir. Yani etrafınızdaki herkes sevgili kardeşlerim, her biri sizi mutlu edecek olan bir vasıtadır. Şartı; sizin onu, onlardan birini, onlardan bir kaçını mutlu etmenizdir. İşte bu sebeple hepinize diyoruz ki: Etrafınızdaki insanları mutlu edin. Mutlu edin ki; siz mutlu olasınız. Çünkü siz bir kişisiniz. Onlar diyelim 10 kişi, 20 kişi, 100 kişi. Çevrenizde birçok insan var. Onların her birine mutluluk vermek imkânının sahibisiniz. Ne kadar onlardan her birini mutlu edebilirseniz, mutlu ettiğiniz o bütün insanların toplamı kadar Allahû Tealâ size mutluluk verir. Bu bir Allah’ın kanunudur. Ne kadar köfte, o kadar ekmek! Allahû Tealâ istiyor ki; herkesi mutlu etmeye çalışın. Mutlu ettikçe siz mutlu olun. Etrafınızda her zaman çok sayıda insan vardır. Nereye gitseniz, bir kahveye gitseniz bir sürü insan göreceksiniz. Onlara Allah’tan bahsetmeyi başarırsanız, onların mutlu olduğunu görürseniz, sizin de mutlu olmanız söz konusu. Hem de onların toplamı kadar…

Sevgili kardeşlerim! O kadar güzel kanunlar koymuş ki Allahû Tealâ, istiyor ki; herkes mutlu olsun. Herkesin mutlu olması ise herkesin birbirini mutlu etmeye çalışmasıyla mümkündür. Öyleyse dizaynda hepiniz için en güzeller var: Başka insanları mutlu etmek ve böylece sizin mutlu olmanız, her birine verdiğiniz mutluluk kadarını sizin de yaşamanız… Siz bir kişisiniz, etrafınızda yüzlerce insan var. Her zaman her biriyle belki beraber olamazsınız. Ama her zaman birlikte olduğunuz birileri gene mutlaka vardır.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın istediği şey herkesin mutluluğudur. İnsanların yaptıkları en büyük yanlış, nefsleri sebebiyle başka insanlardan üstün olduklarını onlara ispat etmeye çalışmak ve bu yüzden bu güzelliği kaçırmaktır. Bunun yerine o kişi etrafındaki insanlardan her birini sevmeye ve her birini mutlu etmeye çalışsa, bir ömür boyu mutlu olacak olan, en büyük mutluluğu yaşayacak olan kendisidir. Öyleyse kapılar herkese açık sevgili kardeşlerim! Bütün gayretinizle etrafınızdaki insanları mutlu etmeye çalışın ve bunu gerçekleştirirken çalışmanız, sizin başarı kazansanız da mutlu olmanızı, kazanamasanız da mutlu olmanızı sağlar. Gayretiniz hangi istikamette ise Allah sizi o seviyede sever. Gerçekten başka insanları mutlu etmek yolunda zamanını harcayan herkes Allah tarafından en çok sevilenlerdir. Onlar var oluşlarının sebebini anlamışlardır. Hepimizin var oluşunun sebebi, var olan başka insanları mutlu etmektir, onlara huzur vermektir. Onları memnun etmektir. Öyleyse bütün gayretimizle bu istikamette çalışalım sevgili kardeşlerim!

Allah hepinizden razı olsun.

Benzer konular