Mürşide tâbî olduktan sonra ibadetlerimizi yapamazsak acaba ne olur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşide tâbî olduktan sonra ibadetlerimizi yapamazsak acaba ne olur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşide tâbî olduktan sonra ibadetlerimizi yapamazsak acaba ne olur?

Bir insan Allah’a ulaşmayı diledikten sonra, Allah’tan mürşidini sorduysa, Allah’ın sorduğu mürşide, Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşmışsa ve bu noktadan sonra Allah’ın bütün emirlerini yerine getiriyorsa böyle bir olayla karşılaşmayacaktır.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ kurtuluşu hazırlamış ve onların kendilerine tebliğ etmiştir, kanunlarını koymuştur. 7 kat cennetin ayrı ayrı sahipleri var. Bunları saydık. Yani:

1- Allah’a ulaşmayı dileyen kişi ölmüşse, bu noktada 1. kat cennete girebilir.
2- Ama mürşidine tâbî olmuş ve ondan sonra ölmüşse 2. kat cennetin sahibidir.
3- Yaşarsa bu kişinin ruhunu Allahû Tealâ mutlaka 7-8 aylık bir zaman devresinde Kendisine ulaştıracaktır, o kişi ermiş evliya olacaktır. Bu noktadan sonra ölse 3. kat cennetin sahibi olacaktır.
4- Daha sonra fizik vücudunu teslim edecektir; 4. kat cennetin sahibi.
5- Nefsini teslim edecektir daha sonra, daimî zikre ulaşıp; 5. kat cennetin sahibidir.
6- Sonra muhlis olacaktır; 6. kat,
7- İradesini de Allah’a teslim edecektir; 7. kat cennetin sahibi olacaktır.

Allah’ın Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’ân-ı Kerim’de söyledikleri aynı şeylerdir. 7 kat cennet ve 7 kat cehennem…

Sevgili kardeşlerim! Etrafınızdaki herkese eğer onlar İslâm’ın 5 şartıyla kurtulacaklarına inanıyorlarsa, bunları anlatmalısınız. Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir insan İslâm’ın 5 şartını ne kadar gerçekleştirse Allah’ın cennetine giremiyor sevgili kardeşlerim!

Allahû Tealâ kanunlar koymuş. 1. kat cennete girebilmek mutlaka Allah’a ulaşmayı dilemekle mümkün. Mürşid istikametinde hiçbir şey bilmeyen böyle birşeyi lüzumsuz gören insanların 2. kat cennete girmesi mümkün değildir. Ancak Allah’tan mürşidini sorup da Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşan, ona tâbî olan bir kişi 7-8 ay içinde ruhunu Allah’a ulaştırır. Daha doğru bir ifadeyle; o hak ettiği için Allahû Tealâ onun ruhunu Kendisine ulaştırır. Bu kişi 3. kat cennetin sahibi olmuştur.  Gayretine devam ederse, o kişi fizik bedenini Allah’a teslim edecektir. Daha sonra nefsini Allah’a teslim edecektir. Daha sonra muhlis olacaktır. Daha sonra iradesini de Allah'a teslim edecektir ve böylece her birinde bir üst cennete lâyık olacaktır.

• Allah’a ulaşmayı dileyip de ölen bir insan 1. kat cennete girerken,
• Mürşidine tâbî olup da ölen bir insan 2. kat cennete giriyor.
• Ruhu vücudundan ayrılıyor. Ruhunu dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaştıran bir kişi 3. kat cennete giriyor.
• Fizik bedenini teslim eden insan 4. kat cennete giriyor.
• Nefsini Allah'a teslim eden kişi 5. kat cennete giriyor.
• Muhlis olan kişi 6. kat cennete giriyor.
• İradesini de Allah'a teslim eden kişi 7. kat cennete giriyor.

7 tane kat kat cennet var, ayrı ayrı güzelliklerin sahibi ve 7 tane de merdiven basamağı bu istikamette. Herşey usûlünce Allahû Tealâ tarafından açıklanmış ve yerli yerine oturturmuş en sağlam zeminde insanları.

Şimdi bütün bunlara rağmen insanların çoğunun cehenneme gitmesi onlara yazık değil mi sevgili kardeşlerim? Onlara, etrafınızdaki böyle insanlara anlatın Allah'ın güzelliklerini ve söyleyin ona: “Sen azîz kardeşim! “Yarabbi! Bende ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum.” demekle ne kaybedersin ki? Ama Allahû Tealâ’nın seni böyle söylediğin için 1. kat cennete alacağını biliyor musun? Ve bunu gerçekleştirirsen, mutlaka Allahû Tealâ’nın sana mürşid sevgisi vereceğini biliyor musun? Tâbî olduğun zaman, tâbî olduğun anda 2. kat cennetin sahibi olacağını biliyor musun? Ruhunun da vücudunu terk edeceğini ve Allah'a doğru çıkan, yolculuğa çıkan kafileye katılacağını biliyor musun? Ve Allahû Tealâ eğer sen Allah’a ulaşmayı dilemişsen, senin de ruhunu mutlaka 7-8 aylık bir devre içinde Kendisine ulaştıracağını biliyor musun? Ne oldun? Ermiş evliya oldun. Geri kalanını gerçekleştiremediğini düşünelim… Ama Allahû Tealâ buraya kadarını garanti ediyor.” İfadeyi tekrar tekrar veriyorum, ‘Herkesin bilsin de kalbinde bir yer işgâl etsin.’ diye, ‘Herkesin kalbinde bir yer işgâl etsin.’ diye. “İfade aynen şöyle, Allahû Tealâ diyor ki:  ‘Kim Bana ulaşmayı dilerse yani ruhunu Bana ulaştırmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım, Ben onun ruhunu Kendime ulaştırırım.’ Bu ne demek? Bu 3. kat cennet demek.”

1- Allah’a ulaşmayı dileyip de ölen bir insan 1. kat cennete,
2- Mürşidine ulaşıp ölen bir kişi, ruhu vücudundan ayrılarak ölen bir kişi. Bu sebeple ruhu vücudundan ayrılmıştır, Allah’a doğru yola çıkmıştır; 2. kat cennete,
3- 7-8 aylık bir devrede bu kişinin ruhu mutlaka Allah'a ulaşacaktır. Ulaştıktan sonra ölse bu kişi 3. kat cennete girer sevgili kardeşlerim!

Daha ötesine gidemediğini düşünüyoruz. Böyle birşey olsa bile, bu noktada kalsa bile 3. kat cennetin sahibidir insan. Allahû Tealâ bu kadar hayırhah, bu kadar insanların kurtuluşunu istiyor, bu kadar büyük kolaylıklar koymuş ve bir gerçekle karşı karşıyayız sevgili kardeşlerim! İnsanların çoğu cehenneme gidecek!

Yazık değil mi sevgili kardeşlerim bu insanlara? Ne olur, hepiniz anlatın onlara. Anlatın, ‘bir tek dilekle cehennemden kurtulabileceklerini’ anlatın sevgili kardeşlerim! Ne kadar isterdik bu konuşmalarımızı herkes duysun, herkes duysun da cennete girmenin bu kadar kolay olduğunu anlasın, herkes Allah’ın cennetine girsin. Ne kadar isterdik sevgili kardeşlerim! Görev; siz de anlatın. Bizim bu konuşmalarımızı onlar da dinlesinler, cennete girmenin ne kadar kolay birşey olduğunu öğrensinler. Maksadımız ne? Öğrenenlerin öğrenmeyenlere de öğretmesini sağlamak.

Sevgili kardeşlerim! Ne kadar çok insanı cehennemden kurtarabilirsek, o kadar güzel olmaz mı? O kadar insan cehenneme gitmek yerine Allah’ın cennetine girecekler ve hem bu dünyada mutlu olacaklar, hem de sonsuza kadar cennete yaşayacaklar.

Allah razı olsun.

Benzer konular