Tövbe almak istiyorum. Ama görevlerimi yapamamaktan korkuyorum. Acaba ne yapmalıyım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Tövbe almak istiyorum. Ama görevlerimi yapamamaktan korkuyorum. Acaba ne yapmalıyım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tövbe almak istiyorum. Ama görevlerimi yapamamaktan korkuyorum. Acaba ne yapmalıyım?

Allahû Tealâ görevlerini yapan insana derecat verir. Görevlerini yapmayan insansa bunları kazanamaz. Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ emirler vermiş. Bu emirleri yapanlar derecat kazanır. Yapmayanlar derecat kaybeder ve hâl böyleyse, emirleri yerine getirmeyen insanlar negatif derecat sistemine girerler. Derecat kazanmaları şöyle dursun, onlar derecatı kazanamayan insanlar olarak negatif standartlarda kalanlardır. Allahû Tealâ niçin veriyor emirlerini acaba sevgili kardeşlerim? “Namaz kılın!” diyor. “Zekât verin!” diyor. “Hacca gidin!” diyor. “Kelime-i şahadet getirin!” diyor. “Allah'a ulaşmayı dileyin!” diyor. “Ruhunuzu, vechinizi, nefsinizi, iradenizi Allah’a teslim edin!” diyor.

Şimdi dînimizin adına bakıyoruz. “İslâm dîni” yani “teslim dîni”. Neyimizi teslim edeceğiz?

• Ruhumuzu,
• Sonra fizik bedenimizi,
• Sonra nefsimizi,
• Sonra irademizi.

Bunlardan nefs ve iradenin teslimi daimî zikirle mümkündür. Hiç kimse daimî zikre ulaşmadan nefsini Allah’a teslim edemez. %80’e ulaşmadan zikir seviyesi, fizik bedenini de teslim edemez.

Sevgili kardeşlerim! Dînimizin adı İslâm dîni yani teslim dîni ve Peygamber Efendimiz (S.A.V)’den sonra geçen yüzlerce seneden sonra bakıyoruz sevgili kardeşlerim, insanlar zikri unutmuşlar. Koskoca bir İslâm âleminde, her tarafta söylenen şey İslâm’ın 5 şartıdır. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek… Hepsi de farz mı? Evet, hepsi de farz; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek. Ve dîn adamlarımız; “Bu kadarı yeter.” diyorlar. Biz de diyoruz ki: “Eğer yeter olsaydı, Allahû Tealâ; “Fizik bedenini de Allah’a teslim edeceksin, nefsini de Allah’a teslim edeceksin, iradeni de Allah’a teslim edeceksin!” demezdi.”

Öyleyse bir defa dînimizin adından devreye girelim; İslâm dîni yani teslim dîni. Eğer teslim değilse İslâm’ın 5 şartını yeterli görenler, onlara seslendiğimiz zaman diyoruz ki: “Allahû Tealâ ruhumuzu, fizik bedenimizi, nefsimizi ve irademizi Allah’a teslim etmemizi Kur’ân-ı Kerim’de farz kılıyor. O kadar mı? Hayır, İncil’de de farz. Hayır, daha ötesi de var. Tevrat’ta da farz.” Unutmayın ki; Hz. Musa da bir peygamberdi. Hz. İsa da bir peygamberdi. Elbette Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz de bir peygamberdi. Hepsi Allah’ın peygamberleriydi.

Sevgili kardeşlerim! Muhteva buysa, Allah’ın peygamberleri ortaya kaideler koymuşsa o devirde geçerli olan standartları oluşturmuşlardır. Hz. Musa zamanındaki şartlarla Hz. İsa zamanındaki şartlar aynı değil. Hz. İsa zamanındaki şartlarla Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz zamanındaki şartlar gene aynı değil. Neyi ortaya koyuyoruz? Aynı olan noktaları birleştirdiğimiz zaman şunu görüyoruz: Allahû Tealâ Tevrat’ta da İncil’de de Kur’ân’ı Kerim’de de ruhumuzu Allah’a teslim etmemizi, fizik bedenimizi Allah’a teslim etmemizi, nefsimizi Allah’a teslim etmemizi ve irademizi Allah’a teslim etmemizi farz kılıyor.

• Ama daha bir insan Allah'a ulaşmayı dilese ve ölse, onu 1. kat cennetine kabul ediyor Allahû Tealâ; Allah'a ulaşmayı dileyip ölse.
• Ruhunu Allah’a ulaştırıp ölse 3. kat cennetin sahibidir.
• Fizik bedenini teslim edip ölse 4,
• Nefsini teslim edip ölse 5,
• Muhlis olsa 6,
• İradesini Allah’a teslim etse 7;

7 safhada o kişinin bir hedefe ulaşması söz konusu. Bu hedef nihai hedeftir, son hedeftir. Bir insan Allah'a ulaşmayı mutlaka dilemelidir. Bu dilek onu mürşide ulaşamaya götürür. Mürşide mutlaka ulaşmalıdır. Böylece ruhu vücudundan ayrılıp Allah’a ulaşacaktır.

• Ruhu Allah’a ulaşacak; 1. teslim
• Sonra fizik vücudu Allah’a teslim edecek; 2.
• Nefsi Allah;’a teslim olacak; 3.
• Kişi muhlis olacak ve iradesini Allah’a teslim edecek 4.

4 tane teslim. Geri kalanları da teslimin dışında. Ruhun, vechin, nefsin ve iradenin teslimi… Diğer üçü: Allah'a ulaşmayı dilemek, mürşide tâbiiyet ve Allahû Tealâ’nın bu istikametteki hedefleri. Şimdi 7 tane safhayı sayalım:

1. Allah'a ulaşmayı dilemek
2. Mürşide tâbîiyet
3. Bu sebeple ruhun bedenden ayrılıp Allah’a ulaşması; ruhun Allah’a teslimi.
4. Fizik vücudun teslimi
5. Nefsin teslimi
6. Muhlis olmak
7. İradeyi Allah’a teslim etmek.

Ne çıktı? 7 tane safha çıktı. Ama teslimler 4 tane: Ruhun, vechin yani fizik vücudun, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi. Bu sebeple Allahû Tealâ dînimize İslâm dîni diyor yani teslim dîni. İşte sevgili kardeşlerim, bütün insanlar için Allahû Tealâ onların kurtuluşunu istiyor.

• Bırakınız bunların hepsinin teslimini, daha bir insan Allah'a ulaşmayı dilese de ölse, o kişi 1. kat cennete mutlaka girer.
• Yaşarsa, mürşidine tâbî olmak gelecektir içinden. Tâbiiyetini gerçekleştirip ölse, 2. kat cennetin sahibidir.
• Yaşasa, ruhunu Allah’a teslim edecektir; 3. kat cennetin sahibi olacaktır.
• Yaşarsa fizik bedenini teslim edecektir; 4.
• Nefsini teslim edecektir; 5.
• Muhlis olacaktır; 6.
• İradesini de Allah’a teslim edecektir; 7.

7 kat cennetin böylece kişi adım adım sahibi olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular