Allah’a ulaşmaktan murad nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Allah’a ulaşmaktan murad nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmaktan murad nedir?

Allah’a ulaşmaktan murad nedir? Bu konu hakkında açıklamanızı bekliyorum?

Eğer bir insan Allah’a ruhunu ölmeden evvel ulaştırmayı dilerse ve bu dilek kalbi olursa, o zaman Allahû Tealâ o kişinin üzerinde 7 tane furkanla harekete geçiyor. O kişiyi kör, sağır ve dilsizken, gören işiten ve idrak eden bir hüviyete getiriyor. Sonra onu öyle bir hüviyete getiriyor ki, bu kişi zikir yaptığı zaman Allah’ın katından gelen nurların kalbine girmesini sağlıyor Allahû Tealâ. Ama bu hedefe ulaşabilmesi için o kişiyi, ona verdiği 12 tane ihsanla mürşidine ulaştırıyor. Kişi mürşidine ulaştığı zaman, devrin imamının ruhu o kişinin başının üzerine geliyor. Ve o kişinin ruhuna diyor ki:

“Senin Allah’a ulaşma günün geldi, vücudu terk et.”

Ruhumuz ancak o zaman, o noktada, 14. basamakta, Allah’ın bize gösterdiği irşad makamına tâbî olduğumuz an vücudumuzu terk eder, vücudumuzdan ayrılır ve Allah’a doğru seyr-i sülûk adı verilen bir yolculuğa çıkar. 1., 2., 3., 4., 5., 6. ve 7. gök katlarını aşarak, 7. gök katında da 7 tane âlem aşarak, neticede Allah’ın Zat'ına ulaşır. İşte ruhumuzun Allah’a ulaşma işlemi budur.

Ruh bize verilen bir emanettir. Allahû Tealâ bizi yarattıktan sonra ruhundan üfürüyor ve hepimiz bir ruh sahibi oluyoruz. Ama bize ait değil, Allah’a ait bir emanet. Emaneti sahibine hepimiz hayatta iken iade etmek mecburiyetindeyiz. Bunu üzerimize farz kılmış Allahû Tealâ. Ve kim hayatta iken bunu gerçekleştirirse, ruhunu ölmeden evvel Allah’a ulaştırırsa, o kişi 3. kat cennetin sahibi olur. Dünya saadetinin de yarısına mutlaka sahip olur. Ama daha öteye geçmek isterse kişi, o zaman fizik vücudunu da, nefsini de, iradesini de Allah’a teslim etmesi gerekir. Bu ruhun tesliminin ötesinde, fizik vücudun, nefsin ve iradenin teslimidir. Daha ötedeki hususlardır ki, bunlardan nefsin teslimi ile iradenin teslimi, ancak kişinin daimî zikre ulaşması halinde mümkündür.



Benzer konular