Ruhumuz Allah’a ulaştıktan sonra kişinin hâl, hareket ve samimiyetinde ne gibi bir değişiklik oluyor acaba, öğrenebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Ruhumuz Allah’a ulaştıktan sonra kişinin hâl, hareket ve samimiyetinde ne gibi bir değişiklik oluyor acaba, öğrenebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ruhumuz Allah’a ulaştıktan sonra kişinin hâl, hareket ve samimiyetinde ne gibi bir değişiklik oluyor acaba, öğrenebilir miyiz?

Sevgili kardeşlerim! Ruhun Allah’a ulaşması o kişinin nefsinin kalbinde %51 nuru oluşturur. Bu muhteva bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın bir güzelliğini yaşaması demektir. Ne olmuştur bu kişi? Allah’ın emrini yerine getirmiştir, Allah’a sormuştur; “Benim mürşidim kim?” diye. Allahû Tealâ ona göstermiştir.

Hacet namazını kılan herkes böyle bir suali sorabilir. Boy abdesti alacak, hacet namazını kılacak ve Allah’tan soracak. Sonra da boy abdestli olarak yatacak, Allahû Tealâ ona 1.’de olmasa bile 2.’de veya 3.’de mürşidini mutlaka gösterir. O kişinin Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşması en güzelidir.

Ama dünyanın bir ucunda mürşidi var, bir ucunda kendisi var. Şartları müsait değil, ulaşamıyor; bu önemli değil. O kişi başka bir mürşide de her zaman tâbî olabilir. Kaldı ki; o mürşidin bulunduğu yerde de bir vekili mutlaka olabilir. Eğer öyle bir durum varsa, ona tâbî olacaktır; problem de kalmayacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular