Cennete gitmenin en kolay yolu acaba nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » Cennete gitmenin en kolay yolu acaba nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Cennete gitmenin en kolay yolu acaba nedir?

Cennete girmenin en kolay yolu dünyanın en kolay şeyidir. “Yarabbi! Ben de ruhumu şu dünya hayatını yaşarken Sana ulaştırmak istiyorum.” demenizdir. Bir küçücük özelliği var konunun: Bunun kalpten söylenen bir söz olması lâzım. Yani gerçekten kişinin kalben bunu dilemesi lâzım.

Dilerse ne olur? Allahû Tealâ sözünü tutar. Ne demek istiyoruz? Allahû Tealâ diyor ki: “Kim Bana ulaşmayı diliyorsa (yani kim ruhunu bu dünya hayatında yaşarken Bana ulaştırmayı diliyorsa), Ben onu Kendime ulaştırırım, onun ruhunu Ben Kendime ulaştırırım.”   buyuruyor Allahû Tealâ.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Ne olur böyle bir şey olursa, gerçekleşirse? O kişi ermiş evliya olur, o kişi ruhunu Allah’a ulaştırmış yani Allah'a erdirmiş, Allah'a vasıl etmiş bir kişidir. Böyle bir insan ermiş adını alır.

Ermişler kimlerdir? Dünya hayatını yaşarken ruhlarını Allah'a ulaştırmış olanlardır. Bir insan kendi başına bunu gerçekleştirebilir mi? Hayır, gerçekleştiremez. Böyle bir olayı gerçekleştirmesi:

1- Mutlaka hacet namazını kılıp Allah’tan mürşidini sorması.
2- Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşıp ona tâbî olmasıyla gerçekleşir.

Tâbî olduğu an, Allah’tan talep ederek istediği, kendisine gösterilen mürşide ulaştığı takdirde mutlaka o kişinin ruhu vücudundan ayrılır, o sırada Allah'a doğru yola çıkan kafileye o da katılır. 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. gök katını birer birer aşacaktır. 7. gök katından sonra 7 tane âlem geçecektir, oradan Sidretül Münteha’ya ulaşacaktır. Ruhu Sidretül Münteha’dan Allah’ın Zat’ına ulaşacak, Allah’ın Zat’ında Allah’ın ruhu yok olacaktır.

Bahsettiğimiz ruh her zaman o ruhtur; Allah’ın ruhu. Kim ruhunu Allah'a ulaştırmışsa, o Allah’ın kendisine doğarken üfürdüğü ruhtur. Yani Allah’ın ruhudur.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ istiyor ki: Bütün insanlar kendilerinde bir emanet olan mutlaka Allah'a ulaştırılması gereken ruhlarını Allah'a ulaştırmakla vazifelidirler. Bu Tevrat’ta da İncil’de de Kur'ân-ı Kerim’de de 3 kitaplı dînde de farzdır. Bütün insanların ruhlarını Allah'a ulaştırmaları Tevrat’ın da İncil’in de Kur'ân-ı Kerim’in de içinde mevcuttur. Böyle insanlara ermiş denir.

• Ermiş, nesi ermiş? Ruhu ermiş.
• Kime ermiş? Allah’a ermiş.

Peki, o ruh kimin ruhuydu? Allah’ın ruhuydu. Ama her insana doğar doğmaz Allahû Tealâ ruhundan üfürür. O kişi büyür ve ona telkin edildiği zaman: “Senin de ruhunun Allah'a, dünya hayatını yaşarken ulaşması lâzım. Senin de ermiş evliya olman lâzım. Hadi tâbî ol ki; hacet namazını kıl önce mürşidini Allah’tan sor. Allahû Tealâ 1.’de göstermezse 2.’de veya 3.’de hacet namazını kıldığın zaman, mutlaka sana mürşidini gösterecektir. İşte o mürşide ulaşacaksın, ona tâbî olacaksın. Tâbî olduğun anda ruhun vücudunu terk edecek ve o sırada Allah'a doğru yola çıkan ve Allah'a doğru yolda olan kafileye katılacaktır.”

Ne oldu? Bu kişi de ermişlerden biri olmak üzere kafileye katıldı. 7-8 aylık bir süreç içinde 7 tane gök katını aşan, yatay bir standart içinde 7 tane de âlemden geçen o ruh, dikey bir yolculukla Allah’ın Zat’ına ulaşacak ve Allah’ın Zat’ında yok olacaktır.

İşte bu insanlar ermiş evliyadırlar. Allahû Tealâ’nın hepinizi bu hedeflere ulaştırmasını Yüce Rabbimizden diliyoruz.

Allah razı olsun.

Benzer konular