Profesör Dr. Bayraktar Bayraklı, bir televizyon konuşmasında İsa (A.S)’ın öldüğünü söyledi ve İsa (A.S)’ın dünyaya tekrar geleceğini söyleyenleri lânetledi.

Anasayfa » Ana Sayfa » Dalâlet » Profesör Dr. Bayraktar Bayraklı, bir televizyon konuşmasında İsa (A.S)’ın öldüğünü söyledi ve İsa (A.S)’ın dünyaya tekrar geleceğini söyleyenleri lânetledi.
share on facebook  tweet  share on google  print  

Profesör Dr. Bayraktar Bayraklı, bir televizyon konuşmasında İsa (A.S)’ın öldüğünü söyledi ve İsa (A.S)’ın dünyaya tekrar geleceğini söyleyenleri lânetledi.

Haydi bakalım buyurun! Allahû Tealâ: “O noktada, dünyanın son noktasında yaşamakta olan herkes, Hz. İsa’nın geldiğini görecektir.” diyor ve Profesör Dr. Bayraktar Bayraklı da (bayraklı olduğu belli) lânetlemiş insanları. Hay Allah razı olsun.

Allahû Tealâ diyor ki Kur'ân-ı Kerim’de: “O’nu öldüremediler.” diyor. “O’nu salime, haça geremediler.” diyor. “O’nu Biz yukarıya aldık.” diyor Allahû Tealâ ve kıyâmetten evvel mutlaka geri döneceğini söylüyor.

Yetmez, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e de diyor ki, “Bu konuda kim seninle tartışmaya girerse, onlara de ki, ‘Haydi gidin, lânetleşelim. İkimizden birisi yalan söylüyor’; yani ‘Biz (Peygamber Efendimiz (S.A.V)), Hz. İsa’nın ölmediğini, çarmıha gerilenin o olmadığını söylüyoruz, siz de öldüğünü söylüyorsunuz. O zaman gelin lânetleşelim. Mutlaka iki taraftan birisi yalan söylüyor. Allah’ın lâneti yalan söyleyenin üzerine olsun diyelim.” diyor.

Âli İmrân 61:

3/ÂLİ İMRÂN-61: Fe men hâcceke fîhi min ba’di mâ câeke minel ilmi fe kul teâlev ned’u ebnâenâ ve ebnâekum ve nisâenâ ve nisâekum ve enfusenâ ve enfusekum summe nebtehil fe nec’al la’netallâhi alel kâzibîn(kâzibîne).
Artık kim sana gelen ilimden sonra, onun hakkında seninle tartışırsa o zaman de ki: “Gelin, sizler ve bizler de dahil olmak üzere oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı çağıralım (bir araya toplanalım). Sonra dua edelim, böylece Allah’ın lânetini yalancıların üzerine kılalım.”


Öyleyse, Allahû Tealâ bunları söylüyorsa: “Biz havarinin yüzünü Hz. İsa’nın yüzü yaptık, Hz. İsa’nın yüzünü de havarinin yüzü yaptık. Onlar Hz. İsa diye havariyi götürdüler. Çarmıha gerilen de havariydi. Biz Hz. İsa’yı göğe aldık.” diyor. Daha ne desin Allahû Tealâ.

Sevgili kardeşlerim, bu dîn adamlarına hep acırız. Allah’ın hakikatlerini bilmeden konuşuyorlar. Kur'ân ilimleri eksik. Bunlar, hep kitaplardan öğrenmişler ve kitapların n kadar büyük eksiklikler içerdiğinin farkında değiller.
Şimdi bu zata, şu Bayraktar, Doktor Bayraktar Bayraklı kardeşimize desek ki: “Sen Allah’a ulaşmayı diledin mi?” Diyecek ki: “Hayır.” O zaman ona desek ki: “Yahu kardeşim, sen Allah’a ulaşmayı dilemiyorsun, ama bak Allahû Tealâ ne diyor:

• “Dalâlettesin” diyor,
• “Küfürdesin” diyor,
• “Allah’ın âyetlerinden gâfilsin” diyor,
• “Tagutun dostusun” diyor,
• “Tagutun kulusun” diyor,
• “Hüsrandasın” diyor,
• “Gideceğin yer de cehennem” diyor.

Acaba o zaman Bize ne derdi. Herhalde Bizi de lânetlerdi. E, olur a! Lanetler; ama onun lâneti hüküm ifade eder mi Allah’ın Kat’ında.

Sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Bir dîn konusunda suallar ve cevaplar faslı da burada tamamlandı. Bu muhtevada hep dua ederiz; şu insanlara dîn öğretmek mevkiinde olanlar da söylediklerimizi bir dinleseler ve de Kur'ân’la karılaştırsalar. O zaman eksiklerini görmezler mi, yoksa nefsleri onları daha ciddî bir şekilde hakikatleri inkâra mı götürür? Ne dersiniz sevgili kardeşlerim?

Aziz Doktor Bayraktar Bayraklı, size de sesleniyoruz; bilgileriniz Kur'ân-ı Kerim’e uymuyor. Kitaplardan öğrenmeyin lütfen, Kur'ân’ı inceleyin. Biz size âyetleri verelim, inceleyin bakalım doğru mu söylüyoruz, yoksa yalan mı söylüyoruz.

Benzer konular