Nahl 36 tagutdan ictinab edenlerle Zumer 17 göre tagutdan ictinab edenler arasında bir illiyyet rabıtası var mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Nahl 36 tagutdan ictinab edenlerle Zumer 17 göre tagutdan ictinab edenler arasında bir illiyyet rabıtası var mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nahl 36 tagutdan ictinab edenlerle Zumer 17 göre tagutdan ictinab edenler arasında bir illiyyet rabıtası var mı?

16/NAHL-36: Ve lekad beasnâ fî kulli ummetin resûlen eni’budûllâhe vectenibût tâgût(tâgûte), fe minhum men hedallâhu ve minhum men hakkat aleyhid dalâletu, fe sîrû fîl ardı fanzurû keyfe kâne âkıbetul mukezzibîn(mukezzibîne).
Ve andolsun ki Biz, bütün ümmetlerin (milletlerin, kavimlerin) içinde resûl beas ettik (hayata getirdik, vazifeli kıldık). (Allah’a ulaşmayı dileyerek) Allah’a kul olsunlar ve taguttan (insan ve cin şeytanlardan) içtinap etsinler (sakınıp kurtulsunlar) diye. Onlardan bir kısmını (Resûlün daveti üzerine Allah’a ulaşmayı dileyenleri), Allah hidayete erdirdi ve bir kısmının (dilemeyenlerin) üzerine dalâlet hak oldu. Artık yeryüzünde gezin. Böylece yalanlayanların akıbetinin, nasıl olduğuna bakın (görün).


39/ZUMER-17: Vellezînectenebût tâgûte en ya’budûhâ ve enâbû ilâllâhi lehumul buşrâ, fe beşşir ibâdi.
Ve onlar ki; taguta (insan ve cin şeytanlara) kul olmaktan içtinap ettiler (kaçındılar, kendilerini kurtardılar). Çünkü Allah’a yöneldiler (Allah’a ulaşmayı dilediler). Onlara müjdeler vardır. Öyleyse kullarımı müjdele!


Evet, var. Zaten Zumer 17’yi söylemiştik. İlliyet rabıtasını da ifade etmiştik. Allah razı olsun.

Benzer konular