Tek bir dilekle kurtuluş derken bu nasıl mümkündür? Acaba bize açıklayabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Tek bir dilekle kurtuluş derken bu nasıl mümkündür? Acaba bize açıklayabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tek bir dilekle kurtuluş derken bu nasıl mümkündür? Acaba bize açıklayabilir misiniz?

“Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, benim de ruhumu, şu dünya hayatını yaşarken Sana ulaştırır mısın?”

İşte bu kadar, sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’dan böyle bir dileği yapan kişi, Allahû Tealâ’ya böyle bir dilekle ulaşan kişi, Allahû Tealâ’nın bir sözü sebebiyle mutlaka 7-8 aylık bir ömrü varsa ruhunu Allah'a ulaştıracaktır. Ne diyordu Allahû Tealâ? İfade son derece açık:

“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


İşte bu kişi Allah'a ulaşmayı dilemiş ve diledikten sonra da Allahû Tealâ ona mutlaka mürşid sevgisi verecektir. Kişi mürşidine nerede, ne kadar uzakta olursa olsun (ona) ulaşacak ve tâbiiyetini gerçekleştirecektir. Tâbiiyetle beraber vücuttan ayrılan ruh, 7 tane gök katını diğer ruhlarla birlikte aşacak, 7. gök katında 7 tane âlemden geçecek ve oradan dikey bir yolculukla Sidretül Münteha’ya ulaşacak, oradan da Allah'ın Zat'ına ulaşacak ve Allah'ın Zat'ında ifna olacaktır, yok olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular