Allah'a ulaşmayı dileyeceğim fakat bugüne kadar işlediğim günahların affolunması için ne yapmalıyım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'a ulaşmayı dileyeceğim fakat bugüne kadar işlediğim günahların affolunması için ne yapmalıyım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı dileyeceğim fakat bugüne kadar işlediğim günahların affolunması için ne yapmalıyım?

Sevgili kardeşlerim! Günahların, Allahû Tealâ tarafından o kişiye verilen sevapla örtülmesi söz konusudur. Bir kişi Allahû Tealâ’nın yoluna girdiği zaman ne olur? Mürşidine tâbî olduğu zaman günahları sevaba çevrilir sevgili kardeşlerim! Bunun mânâsı o kişinin günahlarının sevaba çevrilmesidir.

Öyleyse bütün insanlar için Allahû Tealâ kapıları açmış mı? Ardına kadar… Allahû Tealâ istiyor ki; herkes cennete girsin ve inanılmayacak kadar kolaylıklar vücuda getirmiş Allahû Tealâ. İnsanlar Allahû Tealâ’ya gerekli hüviyette îmân ettikleri zaman, onlar mürşidlerini ararlar. Ve hacet namazını kılıp Allah’tan mürşidlerini mutlaka sorarlar. Çünkü Allahû Tealâ onlara mürşid sevgisi de verecektir. Ama başlangıçta mürşid arama sevgisini verecektir. Ve Allah'a ulaşmayı dileyen böyle bir kişi hacet namazını kılarsa; boy abdestini alacak hacet namazını kılacak Allah’tan müşidini sorarak kılacak. Allahû Tealâ ona mutlaka mürşidini gösterecektir. O mürşide ulaşıp tâbî olması asıldır. Tâbî olursa ne olur? Tâbî olursa günahları örtülür, sevgili kardeşlerim ve sevaba çevrilir.

Allahû Tealâ bütün insanlar için hedef tayini yapıyor. İstiyor ki; bütün insanlar Allah'a ulaşmayı dilesinler ve mürşidlerine tâbî olsunlar ve böylece günahları sevaba çevrilsin.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ herkesin cehennemden kurtulmasını ister. İster ki; insan adı verdiği ve kendisine ruhundan üfürdüğü tek mahlûku olan insan adı verilen (bu vasıfta olan yarattıklarından), bu vasıfta olanların Allahû Tealâ’nın mutlaka güzelliklerine ulaşmasını ister ve bunu adeta bedava verir. Çünkü sözü var: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Yani: “Onu 3. kat cennete bir hiç gibi çok kolay bir sebeple ulaştırırım.” Bu sebep nedir? Bu sebep o kişinin Allahû Tealâ’dan mürşidini sorması, Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşması ve ondan sonra da 7-8 aylık devredede Allah’ın, onun ruhunu Kendisine ulaştırması muhtevasını taşır.

Allah razı olsun.

Benzer konular