Ruh, Allah'a nasıl teslim edilir? Benim bildiğim ruh, bize hayat veriyor. Açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Ruh, Allah'a nasıl teslim edilir? Benim bildiğim ruh, bize hayat veriyor. Açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ruh, Allah'a nasıl teslim edilir? Benim bildiğim ruh, bize hayat veriyor. Açıklar mısınız?

Kim diyor sana, hayat verdiğini ruhun? Sevgili kardeşlerim! Şu anda sizinle bir ruhsuz konuşuyor. Benim ruhum yok. Nereye gitmiş bu köftehor acaba?

Sevgili kardeşlerim! Kim mürşidine ulaşır da ona tâbî olursa ruhu vücudundan ayrılır. Zikirlerini arttırdıkça, bu ruh Allah'a doğru yaptığı yolculukta sonunda mutlaka Allah'a ulaşır. Ne olmuştur? Kişi ermiş evliya olmuştur. İşte bütün insanlar için ulaşılması lâzımgelen budur. Dînimiz, İslâm dîni, teslim olanların dîni:

* Ruhunuzu Allah'a teslim edeceksiniz.
* Fizik bedeninizi Allah'a teslim edeceksiniz.
* Nefsinizi Allah'a teslim edeceksiniz.
* Ve iradenizi Allah'a teslim edeceksiniz.

Böylece 4 tane teslimi gerçekleştireceksiniz; ruh, vech, nefs ve irade. Bunları gerçekleştirdiğiniz zaman, Allahû Tealâ'nın teslim standardına uygun bir noktaya ulaşacaksınız inşaallah ve o zaman mutluluğun ne olduğunu yaşayacaksınız. Allahû Tealâ'ya çok hamd ve şükredeceksiniz, bu hedeflere sizi birer birer ulaştırdığı için. Hepinizin böyle bir mutluluğa ulaşmasını Yüce Rabbimizden diliyoruz:

"Yüce Allah'ım! Yardım et onlara. Hepsi ulaşsınlar Yüce Allah'ım. Biliyorum ki; hepsi ulaşamayacak ama olsun. Yüce Allah'ım! Hepsini ulaştırmanı diliyorum Yarabbim! Hamd olsun."

Evet, sevgili kardeşlerimiz, dinliyorum.

Benzer konular