Kuran'da geçen "Allah'ın ipine sarılan" kişilerin Allah'a ulaşmayı dileyenler olduğunu çıkarabilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Kuran'da geçen "Allah'ın ipine sarılan" kişilerin Allah'a ulaşmayı dileyenler olduğunu çıkarabilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kuran'da geçen "Allah'ın ipine sarılan" kişilerin Allah'a ulaşmayı dileyenler olduğunu çıkarabilir miyiz?

Allah'a ulaşmayı dilemek, Allah’ın ipine sımsıkı sarılmanın başlangıcını teşkil eder. Bu sarılma müsessesesi 2 unsuru birden kapsar:

1.’si; Allah'a ulaşmayı dileyip, konunun başlangıcında cehennemden kendisini kurtaran insanların ulaştığı alandır.

2.’si; gerçek anlamdaki Allah’ın ipi, o kişiye Allahû Tealâ’nın tayin ettiği mürşiddir. O mürşide ulaşıp da tâbî olduğu zaman, mutlaka kişinin ruhu vücudunu terk eder ve Allah’a doğru yola çıkar. Bunun sonu o ruhun 7-8 aylık bir ömrü varsa kişinin, o kişinin ruhunun mutlaka Allah’a ulaşmasıdır. İşte böyle olan insanlara; “ermiş evliya” diyoruz. Nereye ermiş? Allah’a ermiş. Nesi ermiş? Ruhu ermiş.

Peki, bu kişi ruhunu Allah’a ulaştırmadan ölseydi ne olacaktı? Ruhu Allah’a ulaşmadan ölmüş olacaktı. Ama 2. kat cennetin sahibi olacaktı gene. Ne var ki; ruhunu da Allahû Tealâ’ya ulaştıran kişi ermiş evliya olur. Çünkü ruh, Allah’ın ruhudur. Allah’a mutlaka geri dönecektir. Ve o kişi bu görevini gerçekleştirerek dönmüş olan bir kişi olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular