Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbesi "insanları Allah’ın Zat’ına davet ettiler" diye biliyoruz. Allah'a ulaşmayı dilemek de aynı şey midir? Acaba bize açıklayabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbesi "insanları Allah’ın Zat’ına davet ettiler" diye biliyoruz. Allah'a ulaşmayı dilemek de aynı şey midir? Acaba bize açıklayabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbesi "insanları Allah’ın Zat’ına davet ettiler" diye biliyoruz. Allah'a ulaşmayı dilemek de aynı şey midir? Acaba bize açıklayabilir misiniz?

Evet! Allah’a davet, Allah'a ulaşmayı dilemeyi icab ettiren bir davettir. Yani Allah'a ulaşmayı dilemek konunun başlangıcıdır. Allah’a insanlar öyle davet edilir. Hepinizi Allah’a ruhunuzu ulaştırmak istikametinde gayrete davet ediyoruz.

Sevgili kardeşlerim! Vaktiyle atalarımız dînlerine çok bağlı olan bir bütünü teşkil ediyorlardı. Hepsi bu istikamette 7 safha 4 teslimi yaşadılar. Yani:

1-Allah'a ulaşmayı dilemek.
2-Mürşide tâbiiyet.
3-Ruhu Allah’a ulaştırmak, teslim etmek.
4-Fizik bedeni teslim etmek.
5-Nefsi teslim etmek.
6-Muhlis olmak.
7-İradeyi Allah’a teslim etmek.

Osmanlı İmparatorluğu boyunca 7 safha 4 teslim padişahlar da dahil olmak üzere bütün ordunun, bütün devlet mensuplarının, bütün halkın vazgeçilmez hedefiydi. Hepsi bunları gerçekleştirdiler. En azından ruhlarını Allah’a teslim etmeyi çok büyük bir kesim bütünüyle başardı.

Sevgili kardeşlerim! Allah için yaşamak, Allah için birlikte olmak ve Allah’ın neyi emrettiğini bilmek… Allahû Tealâ istiyor ki; herkes kurtulsun. Nereden kurtulsun? Cehennemden kurtulsun. Allahû Tealâ 7 kat cenneti yaratmış 7 tane safha için:

1- Allah'a ulaşmayı dilemek.
2- Mürşide tâbiiyet.
3- Ruhun Allah’a ulaşması.
4- Fizik bedenin teslimi.
5- Nefsin teslimi.
6- Muhlis olmak.
7- İradeyi Allah’a teslim etmek.

İşte sevgili kardeşlerim! 7 kat cennet ve buna ulaşmak istikametindeki 7 tane adım… Allahû Tealâ istiyor ki; herkes mutlaka bir defa Allah'a ulaşmayı dilesin. Ruhunu Allah’a ulaştırmayı dilesin ki; Allah ona o zevki versin, mürşide tâbiiyet için gerekli olan hamleyi kişinin yapmasını temin etsin. Allahû Tealâ istiyor ki; “Herkes Allah'a ulaşmayı dilesin de Allah onları Kendisine ulaştırsın.” Bu talep kuldan gelmedikçe Allahû Tealâ gerekeni yapsaydı o zaman haksızlık olurdu.

Sevgili kardeşlerim! Görevimiz; hepinizin mutluluğu için yaşamak. Sualleriniz için her açıdan inşaallah hazırız ve suallerinizi bekliyoruz. Allah razı olsun.

Benzer konular