Allah’a ulaşmayı dilemeyenler şirktedir dediniz. Tam olarak açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı dilemeyenler şirktedir dediniz. Tam olarak açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemeyenler şirktedir dediniz. Tam olarak açıklar mısınız?

Âyet-i kerime aynen şöyle; Allahû Tealâ buyuruyor ki Rûm Suresinin 31. âyet-i kerimesinde:

30/RÛM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).
O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve O'na karşı takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.


“Allah’a yönelin, Allah’a ulaşmayı dileyin ve böylece O’na karşı (Allah’a karşı) takva sahibi olun ve namaz kılın ve bu suretle şirkte olmaktan kurtulun.”

30/RÛM-32: Minellezîne ferrakû dînehum ve kânû şiyean, kullu hızbin bimâ ledeyhim ferihûn(ferihûne).
(O müşriklerden olmayın ki) onlar, dînlerinde fırkalara ayrıldılar ve grup grup oldular. Bütün gruplar, kendilerinde olanla ferahlanırlar.


“O şirkte olanlar ki; onlar dînlerinde fırkalara ayrılmışlardır. Herbiri kendi hizbindekinin elindekiyle ferahlanır. Her hizip kendi elindekiyle ferahlanır.” Bir tek fırka hariç, geri kalanların hepsi (Allah’a yönelenler hariç), 73 fırkadan geri kalan 72’sinin hepsi şirktedir.

Âyet-i kerime böyle söylüyor: “Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi şirktedir.” 73 fırkadan 72’sini de bu Allah’a ulaşmayı dilemeyen insanlar -ne yazık ki- oluşturur.

Allah razı olsun.

Benzer konular