Tevhidi nasıl oluşturabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Tevhidi nasıl oluşturabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tevhidi nasıl oluşturabiliriz?

Tevhid; Allah yolunda bir tek fırkayı oluşturmak demek. Bu tek fırka sevgili kardeşlerim, Allah'a ulaşmayı dileyenlerin fırkası. Dilemeyenler, 72 tane ayrı fırka oluşturuyorlar. Bu 72 fırkanın içinde Allah'a ulaşmayı dileyenler, hepsinin toplamı olarak 73. fırkayı oluşturuyorlar. Onlar tevhidin sahibi.

Tevhidin oluşabilmesi sadece bir tek şarta bağlıdır: İnsanların Allah'a ulaşmayı dilemeleri. Sadece Allah'a ulaşmayı dileyenlerin oluşturduğu tek bir fırka Allah’ın cennetine gider, geri kalanlar şirktedir, dalâlettedir, küfürdedir vs.

Öyleyse yapmamız lâzımgelen şey, sadece bütün insanlığa Allah'a ulaşmayı dilemeleri gerektiğini mutlak olarak tebliğ etmek.

Sevgili kardeşlerim! Hayatınızı tebliğe adayın. Çünkü siz biliyorsunuz. Ama onlar bilmiyorlar. Aldıkları eksik ve yanlış dîn öğretimi sebebiyle. Kabahatliler mi? Hayır, değiller. Ama biz tebligatımızı yaptıktan sonra eğer Allah'a ulaşmayı dilemezlerse o zaman kendilerine gerçek anlamda yazık olmuştur. Gidecekleri yer, ne yazık ki cehennemdir.

Tevhidin oluşabilmesi için bütün kardeşlerimizin etraflarındaki herkese tebliğde bulunması asıldır. Sıkıcı olmayacaksınız. İnsanları taciz etmeyeceksiniz. Ama mutlaka onlara tebliğ edeceksiniz. Etmek zorundasınız. Tebligatınızı yaptığınız andan itibaren sorumluluk sizden gider. İnsanlar kendi iradeleriyle dilerlerse Allah'a ulaşmayı dilerler. Dilemezlerse Allah'a ulaşmayı dilemezler. Ya cenneti seçerler ya cehennemi seçerler. Ama bu onların tercihidir. Bunun için gerekli ilmin sahibi, gerekli ihtarın muhatabı olmaları gerekiyor.

Tebliğiniz Allahû Tealâ’nın güzelliklerini onlara söylemenizdir. Onları kurtuluşa davet etmektir. Unutmayın sevgili kardeşlerim! Arkanızda Allah var ve O’nun Kur'ân-ı Kerim’i var. Unutulmuş olan Kur'ân-ı Kerim. O Kur'ân-ı Kerim’in temelini teşkil eden, unutulmuş olan Allah'a ulaşmayı dilemek.

Benzer konular