Dinde zorlama var mıdır? Namaz kılmayan eşimi ve çocuklarımı zorlamam doğru mudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Dinde zorlama var mıdır? Namaz kılmayan eşimi ve çocuklarımı zorlamam doğru mudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dinde zorlama var mıdır? Namaz kılmayan eşimi ve çocuklarımı zorlamam doğru mudur?

Sevgili kardeşlerim! Bir insanın namaz kılmayan eşini ve çocuklarını namaz kılmaya davet etmesi bazen yetmeyebilir. O zaman biraz zorlamak devreye girecektir. Anne ve babanın vazifesi bu olmalıdır. Çocukların Allahû Tealâ’nın emirlerini dinlememeleri karşısında onlara biraz zor kullanmak Allahû Tealâ’nın emridir. Bütün insanlar için Allahû Tealâ mutlaka hedeflere ulaşmasını ister kişinin:

1- Allah’a ulaşmayı dilemek,
2- Mürşide tâbiiyet,
3- Ruhun Allah’a ulaşması,
4- Fizik bedenin teslimi,
5- Nefsin teslimi,
6- Muhlis olmak,
7- İradeyi Allah’a teslim etmek, 7 tane safhayı gösterir.

Hepsi de farzdır. Bu sebeple annelerin, babaların üzerlerine düşen vazife var. Çocuklarını bu istikamette Allah’ın hakikatlerine ulaştırmaları gerekir. En azından çocuklarımıza Allah’a ulaşmayı dilemeyi öğretmeliyiz. Sonra; diledikten sonra da ruhunu Allah’a ulaştırması artık Allahû Tealâ tarafından iyice kolaylaşmış bir şey olur. Ve her anne-babanın çocuklarını ruhlarını Allah’a ulaştırıncaya kadar eğitmesi mutlaka faydalı bir müessesedir. Ermiş evliya olmak başka şey, İslâm’ın 5 şartını yerine getirmek başka şeydir. Ve İslâm’ın 5 şartı yeterli değildir sevgili kardeşlerim!

Tamam! Namaz kılmak da farzdır. Oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de farzdır ama Allah’a ulaşmayı dilemek de farzdır. Ruhu, vechi, nefsi ve iradeyi Allah’a teslim etmek de farzdır.

Allah razı olsun.

Benzer konular