İslâm'ı yaşamak tek bir dilek diyorsunuz, İslâm'ı yaşamak bu kadar kolay mı? İslâm'ı yaşamak neden başka insanlarca zormuş gibi gösteriliyor o zaman?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » İslâm'ı yaşamak tek bir dilek diyorsunuz, İslâm'ı yaşamak bu kadar kolay mı? İslâm'ı yaşamak neden başka insanlarca zormuş gibi gösteriliyor o zaman?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm'ı yaşamak tek bir dilek diyorsunuz, İslâm'ı yaşamak bu kadar kolay mı? İslâm'ı yaşamak neden başka insanlarca zormuş gibi gösteriliyor o zaman?

İslâm'ı yaşamak Allah’ın yardımıyla gerçekleşecek olan bir şeydir. Bir kişi Allah’a ulaşmayı kalpten dilemişse Allahû Tealâ mutlaka o kişinin ruhunu Kendisine ulaştırır.

Bunu gerçekleştirmek üzere Allahû Tealâ kişiye evvelâ mürşid sevgisi verecektir. Kişi (içinde) öyle bir kalbinde kalbî talep duyacaktır ki; mürşidine ulaşmayı, onun dünyası ona emredecektir; iç dünyası. Ve kişi mürşidi nerede olursa olsun, ona ulaşıp mutlaka tövbe almak ihtiyacını duyacak ve mürşidinin bulunduğu yere kadar gidecek ve tâbiiyetini gerçekleştirecektir. Önemli mi tâbiiyet gerçekleştirmek? Elbette.

Allahû Tealâ ruhunuzu sizden ölmeden önce Allah’a ulaştırmanızı farz kılıyor. İşte Allah’a ulaşmayı dilemek bir müslümanın birincil görevidir. Bu dilek, onu mutlaka hacet namazını kılıp mürşidini sormaya ulaştırır. Kişi hacet namazını kılıp da Allah’tan mürşidini öğrenirse büyük bir istek duyacaktır, o mürşide ulaşmak istikametinde. Neden duyacaktır? Çünkü o kişi ermiş olmak istemektedir. Ermiş olabilmesi için ruhunun Allah’a ermiş olması lâzım, Allah’a ulaşması lâzım. Böyle bir olayın tahakkuku mürşide ulaşmadan mümkün değildir.

Herkes Allah’tan kendi mürşidini soracak ve Allah’ın kendisine gösterdiği o mürşide nerede olursa olsun ulaşacak ve boy abdesti alıp kendisine tâbî olacaktır. İşte bu tâbiiyet o anda, o kişinin ruhunun vücudundan ayrılmasını ve o sırada Allah’a doğru yola çıkan ruhlar kafilesine katılmasını oluşturur. Bundan sonra bu ruhlar bir birlikte yolculukla 1., 2., 3., 4., 5., 6. ve 7. gök katına çıkacaklardır. 7. katta 7 tane âlemden geçeceklerdir. Sidretül Münteha’ya ulaşacaklardır. Oradan dikey bir yolculukla Allah’ın Zat’ına ulaşacak, Allah’ın Zat’ında ruhlar yok olacaktır.

İşte sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın bütün insanlar için, onlara ruh üfürmesinin arkasında bu gerçek vardır. O kişinin ermiş olmasını Allahû Tealâ temin etmek için, o kişi doğar doğmaz Allah ona ruhundan üfürüyor ve geri istiyor. Kişi akil baliğ olunca, o noktadan itibaren “ruhunu Allah’a ulaştırması” onun üzerine farzdır. Birçok insan için daha evvel ulaştırmak da söz konusu olabilir. Eşyanın tabiatına uygun bir sonuç. Allahû Tealâ’nın istediği ne sevgili kardeşlerim? İstediği herkesin bu istikamette hedefe ulaşması.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular