Şeytan acaba neden Sıratı Mustakîm’e oturmak istiyor? Bize izah edebilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sıratı Mustakîm » Şeytan acaba neden Sıratı Mustakîm’e oturmak istiyor? Bize izah edebilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Şeytan acaba neden Sıratı Mustakîm’e oturmak istiyor? Bize izah edebilir misiniz?

Sevgili kardeşlerim! Şeytan biliyor ki; gideceği yer cehennem. Ne kadar insanın Allah'a ulaşmayı dilemesine engel olabilirse, o kadar insanı da kendisiyle beraber cehenneme gidecek. Bunun için bu gayretin sahibi. Ama bütün insanlar kendi yaptıkları şeyleri kendi iradeleriyle yaparlar.

Öyleyse kim Allah'a ulaşmayı kalpten dilerse biline ki; o kişi 1. kat cennetin sahibi olarak ölmüştür. Eğer bu kişi mürşidine tâbî olmak üzere Allahû Tealâ’ya müracaat etmişse, Allah ona göstermişse mürşidini, bu kişi gidip o mürşide tâbî olmuşsa, bu kişi 2. kat cennetin sahibidir ve ruhu vücudundan mutlaka ayrılmıştır. Allah'a doğru yola çıkan kafileye katılmıştır. Bu kafile en geç 7-8 ayda Allah'ın Zat'ına ulaşacaktır. İşte bu süreç tamamlanınca, 7-8 aylık bir devre geçince tâbiiyetten sonra, o kişinin ruhunun Allah'a ulaşması normal bir olaydır. Böylece ne olur? O kişi 3. kat cennetin de sahibi olur.

Allahû Tealâ ne istiyor? Allahû Tealâ istiyor ki; herkes cennete girsin. Bunun için de şartlarını koymuş. Allah'a ulaşmayı dilemeyen hiç kimse 1. kat cennete giremez. Mürşidine tâbî olmadıkça, ruhu vücudundan Allah'a ulaşmak üzere ayrılmadıkça hiç kimse 2. kat cennete giremez. Vücuttan ayrılan ruh Allah'a ulaşmadıkça hiç kimse 3. kat cennete giremez. Fizik vücudunu teslim eden 4., nefsini teslim eden 5., muhlis olan 6., iradesini Allah'a teslim eden kişi 7. kat cennete girer. Allah'ın kanunu budur.

Allah razı olsun.

Benzer konular