Tövbe almak istiyorum ama görevlerimi yerine getiremem diye tövbe alamıyorum. Nasıl davranmam uygundur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Tövbe » Tövbe almak istiyorum ama görevlerimi yerine getiremem diye tövbe alamıyorum. Nasıl davranmam uygundur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tövbe almak istiyorum ama görevlerimi yerine getiremem diye tövbe alamıyorum. Nasıl davranmam uygundur?

Ben sizin konferansınıza sizi izlemeye gelen bir dinleyiciyim. Tövbe almak istiyorum ama iptilalarım var. Bunlardan dolayı görevlerimi yerine getiremem diye tövbe alamıyorum.

Çok büyük bir yanlışlık yapıyorsunuz. Ancak tövbenizdir ki sizi iptilalarınızdan kurtarabilir. Eğer tövbe ederseniz, bir gün iptilalarınızın yanlış şeyler olduğunu Allah size idrak ettirir. Zaten tövbe etmeniz, Allahû Tealâ’nın kalbinize nur göndermesinin mutlaka sağlanacağı bir ortama kavuşması demektir. İptilaları yok edecek olan da nefsinizdeki afetlerin yok olmasıdır.

Öyleyse sadece bir tek yolunuz var. Tövbe etmek ve tövbenin gereklerini gerçekleştirmek. Zikrinizin arttıkça iptilalarınızın birer birer sizi terkettiğini göreceksiniz. Şeytan da bu işe fena halde üzülecek tabiî. Biraz şeytanı çatlatın.

“Nasıl davranmam uygundur?” Hemen tövbe alın ve görevlerinizi yapmaya başlayın. Göreceksiniz ki kısa zamanda nefsinizin kalbi büyük ölçüde aklanacaktır.

Benzer konular