Mürşidin önünde yapılan tövbenin kendi yaptığımız tövbeden acaba farkı nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşidin önünde yapılan tövbenin kendi yaptığımız tövbeden acaba farkı nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşidin önünde yapılan tövbenin kendi yaptığımız tövbeden acaba farkı nedir?

Mürşidin önünde yapılan tövbe işlemi el öpmekle sonuçlanır. El öpmekse kendisinde cereyan olan mürşidin cereyanının, Allah’tan gelen cereyanının o kişiye geçmesini ifade eder. Bu son derece önemli bir şey sevgili kardeşlerim! Hiç kimse mürşidine tâbî olmadan böyle bir cereyanı alamaz. “Ben o mürşidle toka ettim.” Edebilirsin. Ama o, o cereyan değildir.

Bir kişi hacet namazını kılmışsa, Allah’tan mürşidini sormuşsa, o mürşide ulaşmışsa ve önünde diz çökerek tövbe etmişse, el öpmüşse işte o cereyan ona o zaman mutlaka geçer. O kişi için tâbiiyet mutlaka 2. kat cenneti ifade eder.

O kişi Allah’a ulaşmayı dilemişse 1. kat cennetin sahibidir. Mürşidine tâbiiyet 2. kat cennetin sahibi kılar onu. Bir insan Allahû Tealâ’nın kendisine verdiği emirlerin hiçbirini yapmıyor ama gitmiş bir mürşide tâbî olmuş. Onun tâbiiyeti Allahû Tealâ İndi’nde bir şey ifade etmez. Zaten o kişi eğer Allah’a ulaşmayı dileyerek mürşidine tâbî olmuş olsaydı mutlaka ruhu o anda vücudundan ayrılacaktı. Böyle bir talebi yoksa, bir mürşide tâbiiyet o kişide bir hüviyet taşımaz. Herhangi bir kişi olarak bir tâbiiyet yapmıştır. Ama o tâbiiyetin gerçekleşmesi için, eğer o kişi mürşidini Allah’tan sormuş da Allah ona o mürşidi göstermişse, o kişi mürşidine gidip tâbî olduğu zaman ruhu vücudundan ayrılacaktır. Neden öyle? Çünkü kişi Allah’a ulaşmayı dilemiştir ki; mürşid talep ediyor Allahû Tealâ’dan. ‘Ruhu Allah’a ulaşsın da ermiş evliya olsun’ diye…

Allah razı olsun.

Benzer konular