Mürşid sevgisi kişide nasıl oluşur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşid sevgisi kişide nasıl oluşur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşid sevgisi kişide nasıl oluşur?

Sevgili kardeşlerim! Mürşid sevgisi sadece Allah’a ulaşmayı dileyen insanlarda gerçekleşir.

Mürşid bir aracıdır, bir vasıtadır. Bir insan Allah’ın kendisi için tayin ettiği mürşidi bulmadıkça, o mürşide ulaşıp kendisine tâbî olmadıkça o kişinin ruhu vücudundan ayrılamaz. Allah’a doğru yola çıkamaz. Bir kişinin ruhunun Allah’a doğru yola çıkabilmesi, onun Allah’tan mürşidini sormasına, Allah’ın kendisi için tayin ettiği mürşide ulaşmasına ve onun önünde tövbe edip tâbî olmasına dayalıdır.

Tâbiiyet ruhun vücuttan ayrılmasını oluşturan tek faktördür. Ancak o zaman tâbiiyetle, Allah’tan sorarak Allah’ın kendisine gösterdiği, kendisine uygun olan mürşide ulaşarak tâbî olduğu takdirde tâbî olan kişinin ruhu vücudundan ayrılır ve Allah’a doğru yola çıkar. Neticede 7-8 aylık bir devre içinde o kişinin ruhunu Allah Kendisine ulaştırır.

Ne diyoruz sevgili kardeşlerim? “O kişi 7-8 aylık bir devre içinde ruhunu Allah’a ulaştırır.” demiyoruz. 7-8 aylık bir devre içinde Allah o kişinin ruhunu Kendisine ulaştırır. İfadeyi bir defa daha tekrar ediyorum: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Allah razı olsun.

Benzer konular