Sadece namazlarını kılan insanlar da dînlerini yaşayamazlar mı? Tâbî olmak şart mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Sadece namazlarını kılan insanlar da dînlerini yaşayamazlar mı? Tâbî olmak şart mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sadece namazlarını kılan insanlar da dînlerini yaşayamazlar mı? Tâbî olmak şart mı?

Allahû Tealâ tâbî olmayı farz kılmış. Tâbî olunuz ki diyor cereyan, Allah'ın, bizim cereyanımız size de geçsin. Kişi tâbî olmazsa Allah'ın cereyanı o kişiye geçemez. O zaman da o kişi ermiş evliya olamaz.

Sevgili kardeşlerim, Allahû Tealâ'nın kanunları var. Bu kanunlara hepimiz itaat etmekle vazifeliyiz. Allahû Tealâ bizden ne istiyor sevgili kardeşlerim? Allahû Tealâ bizden sadece mutlu olmamızı ister. Allahû Tealâ, hiç kimsenin mutsuz olmasını istemez. İnsanlar kendi kendilerini yaptıklarıyla mutsuz ederler. Allah'ın emirlerini yapmak yerine, şeytanın kendilerine verdiği telkinlerle yanlış davranışlarda bulunurlar. Derecat kazanacak yerde derecat kaybederler. Ve kaybedilen derecelerin fazla olması halinde o kişilerin gideceği yer Allah'ın cenneti olamaz.

Öyleyse sevgili kardeşlerim, Allah'ın cennetine girmeniz lâzım. O cennete girmek de hiçte zannedildiği kadar zor bir şey değil. Allah'a ulaşmayı dileyen bir kişi mutlaka Allah'tan yardım alır. Ve Allah, onu mutlaka Kendisine ulaştırır. Ne diyor? Aynen şöyle söylüyor: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Bu kadar basit bu kadar kolay sevgili kardeşlerim. Hepinizin bu hedeflere ulaşmasını diliyoruz Yüce Rabbimiz'den.

Allah razı olsun.

Benzer konular