Muhammed 32 ve Nisâ 115'e göre hidayetin açıklamanızdan sonra size karşı çıkanların, bu 2 âyetteki insanların düştükleri duruma düşeceklerini söyleyebilir miyiz?”

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Muhammed 32 ve Nisâ 115'e göre hidayetin açıklamanızdan sonra size karşı çıkanların, bu 2 âyetteki insanların düştükleri duruma düşeceklerini söyleyebilir miyiz?”
share on facebook  tweet  share on google  print  

Muhammed 32 ve Nisâ 115'e göre hidayetin açıklamanızdan sonra size karşı çıkanların, bu 2 âyetteki insanların düştükleri duruma düşeceklerini söyleyebilir miyiz?”

Muhterem Efendimiz! Daha önce hidayeti doğru yol olarak bilen bizler, sizin himmetinizle hamdolsun, Allah'a ulaşmak olduğunu öğrendik. Muhammed 32 ve Nisâ 115’te: “Hidayetin açıklanmasından sonra resûlden şüphe eden ve muhalefet edenlerin amelleri boşa gittiğini” söylüyor Allahû Tealâ.

Evet! Muhammed 32’de de Nisâ 115’te de: “Hidayetin açıklanmasından sonra resûlden şüphe edenler.”

47/MUHAMMED-32: İnnellezîne keferû ve saddû an sebîlillâhi ve şâkkûr resûle min ba’di mâ tebeyyene lehumul hudâ len yedurrûllâhe şey’â(şey’en), ve seyuhbitu a’mâlehum.
Muhakkak ki inkâr edenler, Allah’ın yolundan men edenler ve onlara hidayet açıkça belli olduktan sonra resûle muhalefet edenler, onlar Allah’a hiçbir şeyle asla zarar veremezler. Ve (Allah) onların amellerini heba edecek.


4/NİSÂ-115: Ve men yuşâkıkır resûle min ba’di mâ tebeyyene lehul hudâ ve yettebi’ gayra sebîlil mu’minîne nuvellıhî mâ tevellâ ve nuslihî cehennem(cehenneme). Ve sâet masîrâ(masîran).
Ve kim kendisine hidayet beyan edildikten (açıkladıktan) sonra resûle muhalefet ederse ve mü'minlerin yolunun dışında bir yola tâbî olursa, onu döndüğü yola çeviririz ve onu cehenneme yaslarız. Ve o ne kötü varış yeri.


İşte bugün de hidayet açıklanmıştır. Buna rağmen insanlar resûlden şüphe etmektedirler. Ve bu şüphe edenlerin amellerinin boşa gittiğini söylüyor Allahû Tealâ diyor.

Doğru.

“Ve bu sebeple cehenneme gittiklerini söylüyor.”

O da doğru.

“Sizin hidayet açıklamanızdan sonra size karşı çıkanların, bu 2 âyetteki insanların düştükleri duruma düşeceklerini söyleyebilir miyiz?”

O durumdalar.

Benzer konular