Cinlerde ruh var mıdır? Onlar nasıl hidayete eriyorlar?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Cinlerde ruh var mıdır? Onlar nasıl hidayete eriyorlar?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Cinlerde ruh var mıdır? Onlar nasıl hidayete eriyorlar?

Cinlerde ruh yoktur. Cinler nefslerini tezkiye suretiyle hidayete eriyorlar. Bizim nefsimiz %7, %7 teskiye oldukça ruhumuz gök katlarında birer birer yükseliyor.

Olay neydi? Başlangıçta %2 rahmet birikimi. Onu geçelim ilk % 7 nur birikiminde nefsimizin kalbinde fazl birikiminde, ruhumuz 1. kata ulaşıyor. Cinler de 1. kademedeki tezkiyeyi yapıyorlar. 2. kademedeki tezkiyeyi yapıyorlar. Onların ruhları olmadığı için ruhlarının falan Allah’a ulaşması söz konusu değildir. Ama cinlerin arasında vaktiyle yukarıdaki gök katlarına ruhlarıyla değil fizik vücutlarıyla veya nefsleriyle çıkanların varlığını görüyoruz. Ama yukarıdaki havadisleri aşağıya indirdikleri zaman Allahû Tealâ onlara yasak etmiş ve Çıkarlarsa “şıhap” adlı oklarla kovalanıyorlar ve yok ediliyorlar.  

Cinlerin ruhları yoktur ama nefslerini emmare, levvame, mutmainne, radiye, mardiye ve tezkiye kademelerinde 7 kademede tezkiye ettikleri zaman (% 2 de fazl birikimi nefslerinin kalbinde oluşuyor), %51 nur birikimiyle 1. kademeye ulaşıyorlar, nefs tezkiyesini tamamlıyorlar. Nefslerinin kalbi %100 Allah’ın nurlarıyla dolduğu zaman da nefs tasfiyesini tamamlıyorlar.

Nefs tezkiyesinde hidayete eriyorlar, ruhlarını Allah’a ulaştırıyorlar ve aynı kademeleri geçiyorlar. Allahû Tealâ’ya, %81 nur birikiminde fizik vücutlarını, %100 nur birikiminde nefslerini teslim ediyorlar. Yalnız ruh teslimi yok. Ondan sonra ihlâsa onlar da ulaşıyor, iradelerini de Allah’a teslim ederek mürşid makamına sahip oluyorlar. Cinlerden de mürşidler var. Hatta cin Resûller de vardır ama nebi yok.

Öyleyse cinlerin hidayete ermesi ruhlarının Allah’a ulaşması yoluyla tecelli etmiyor. Cinler için ruhun Allah’a ulaştırılması diye bir olay yok. Ne cinlerin ne şeytanların ki onlar da cin tarifesindendir, ne de meleklerin hiçbirinin ruhları yok. Ruh sadece insanda mevcut. Onun için Allahû Tealâ Adem (a.s)’yi yarattığı zaman Adem (a.s)’nin içerisine ruh üfülüyor. Ondan sonra herkese sesleniyor “Şimdi onun önünde secde edin.” diye. Yani içinde Allah’a ait olan ruh taşıyan bir maluk. Bu sebeple secde edilmeye müsait. Fizik vücudu sebebiyle değil. İçindeki Allah’a ait olan ruh sebebiyle, melekelerin de cinlerin de secde etmesi gereken bir varlıktır. Bütün melekler secde ediyorlar, yalnız şeytan (cin taifesinden olan şeytan) secde etmiyor.
 
Sevgili kasrdeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım, burada olayın bittiğini görüyoruz. Allahû Tealâ’nın dizaynında her şey en güzel standartlarda ceryan ediyor.

Kur’ân hepimiz için muhteşem bir rehberdir.

Benzer konular