Hidayet doğru yol diyorlar, öyleyse İslâm'ın 5 şartının gereklerini yerine getirerek doğru yolda oluyor muyuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Hidayet doğru yol diyorlar, öyleyse İslâm'ın 5 şartının gereklerini yerine getirerek doğru yolda oluyor muyuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hidayet doğru yol diyorlar, öyleyse İslâm'ın 5 şartının gereklerini yerine getirerek doğru yolda oluyor muyuz?

- Eyvaah, hiç birini anlayamadım.

- Hidayet, doğru yol diyorlar. Öyleyse, İslâm’ın 5 şartının gereklerini yerine getirerek doğru yolda oluyor muyuz?


İslâm’ın 5 şartı; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmekten ibaret. Ama burada İslâm yaşanmıyor. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek bir insanın ruhunun vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkmasını hiç bir zaman oluşturamaz. Neden? Çünkü:

Mutlaka kişinin Allah’a ulaşmayı dilemesi gerekir; Madde-1.
2.’si: Kişi mutlaka Allahû Tealâ’dan mürşidini sormak mecburiyetindedir. Ki Allah’ın kendisine tayin ettiği mürşide ulaşıp tâbî olduğu anda ruhu vücudundan ancak o zaman ayrılacak ve Allah’a doğru yola çıkacaktır. Bu yola çıkış, 7-8 ayda o kişinin ruhunun Allah’a ulaşmasını sağlar. Normal bir neticeyi ifade eder. Bütün insanlar için Allahû Tealâ bunu garanti ediyor. İfade ne?

“Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ.

Yani 3. kat cennet herkes için garanti ediliyor Allahû Tealâ tarafından sevgili kardeşlerimiz! Herkes 3. kat cennetin sahibi olabilir. Allahû Tealâ söz vermiş.

“Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Demek ki bir dilek, bir kalbî dilek, kalpte oluşan bir dilek, bir insanın 3. kat cennete ulaşması için yeterli ve geçerli. Eğer o kişinin 7-8 aylık bir ömrü varsa mutlaka 3. kat cennetin sahibi olur. Ama hiç vakti olmamış, Allah’a ulaşmayı dilemiş, ölmüş. Cennete girer mi? Evet, girer! Bu kişi de 1. kat cennetin sahibidir mutlak olarak. Kim Allah’a ulaşmayı diler ve arkasından ölürse; daha mürşidine tâbî olamadan ölürse, o kişi 1. kat cenneti mutlaka elde etmiştir. Ama mürşidine ulaşır da tâbiiyetini gerçekleştirir ölürse, 2. kat cennete girer. Yaşarsa, ruhunu Allahû Tealâ mutlaka Kendisine ulaştıracaktır. O zaman kişi 3. kat cennetin sahibi olur. Buraya kadar olan kesim bütün insanlar için garantilidir. Allahû Tealâ çünkü söz vermiş, diyor ki:

“Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Bu, Allah’ın sözüdür. Allah’ın sözünden çıkması hiçbir zaman mümkün değildir. Eğer bir kişi Allah’a ulaşmayı gerçek anlamda dilemişse, 7-8 aylık bir devrede Allahû Tealâ mutlaka onun ruhunu Kendisine ulaştıracaktır. Ama bunun için evvelâ mürşid sevgisi verecektir ona, mürşidine ulaştıracaktır. Ve tâbiiyetten sonra, 7-8 ay içinde o kişinin ruhu, Allah’a ulaşacaktır. O kişi ermiş evliya olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular