İnsanların cehennemden kurtuluşları sadece bizim gayretimizle mi yoksa Allah'ın ihsanıyla mı olur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » İnsanların cehennemden kurtuluşları sadece bizim gayretimizle mi yoksa Allah'ın ihsanıyla mı olur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanların cehennemden kurtuluşları sadece bizim gayretimizle mi yoksa Allah'ın ihsanıyla mı olur?

Sevgili kardeşlerim! Eğer bizim gayretimiz yoksa cennete ulaşmamız hiçbir şekilde mümkün olamaz. Ama Allahû Tealâ’nın bu istikamette insanlara olan yardımı çoktur.

Kim zikrini arttırmak istiyorsa, Allahû Tealâ’dan talep ettikçe zikrinin artmasının Allahû tarafından kendisine bahşedildiğini, zikir seviyesi yükseldikçe daha net olarak anlayacaktır. O kişi daimî zikre ulaştıktan sonra bu süreç içerisinde hedefine yavaş yavaş ulaşacaktır. Ama ulaştıktan sonra en az 3 ay, 6 ay, 9 ay daimî zikirde devam eden bir insan görecektir ki; bu konudaki güzelliği yaşaması daha üst boyutlara taşıyor. O zaman onun bundan vazgeçmesi Allahû Tealâ’nın da yardımı mutlak olarak geleceği için imkânsızdır.

Daimî zikre ulaşan bir kişi bir ömür boyu daimî zikirde kalır. Daimî zikir Allah’ın bir insana verdiği en büyük hediyedir. Çünkü kişiyi Adn cennetlerine götürür, cennetlerin en üstününe.

Allah razı olsun.

Benzer konular