Acaba iç sıkıntılarını gideren bir dua var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Acaba iç sıkıntılarını gideren bir dua var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Acaba iç sıkıntılarını gideren bir dua var mıdır?

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanların talebi Allah için bir duadır. Allahû Tealâ’nın falanca âyetini bilen bir kişinin bunu talep etmesiyle, o âyeti bilmeyen bir kişinin Allahû Tealâ’dan böyle bir istikamette talepte bulunması birbirine yakın 2 tane neticeyi tahakkuk ettirir. O kişinin kalbinin durumuna bakar Allahû Tealâ, kalbi ne söylüyor.
 
Sevgili kardeşlerim! İnsanın nefsinin kalbinin afetlerden arınması boyunca o kişinin mutluluk seviyesi artar. Cennetle cehennemi birbirinden ayıran faktörse, kişinin Allah'a ulaşmayı dilemesi veya dilememesidir. Dilerse o kişiye Allahû Tealâ (sözüme dikkat edin;) mutlaka mürşid sevgisi verir. Mutlaka o kişi nerede olursa olsun, o mürşidine ulaşmak için herşeyi yapar. Allahû Tealâ kime verir bunu? Allahû Tealâ bunu sadece Allah’a dünya hayatını yaşarken ulaşmayı dileyenlere verir.

Dilek yok. Böyle bir talepte yok. O kişi o zaman hedeflerine, Allah’ın ona emrettiği hedeflere ulaşamaz.

Allah'a ulaşmayı dilemek konunun temel kurtarıcısıdır. Ya diler insan ruhunu ulaştırmayı ya da dilemez. Dilemeyen için sevgili kardeşlerim, hep günahların daha ötede olduğu bir faktör çıkıyor ortaya. Çünkü onun yapısı, nefsindeki afetlere hâkim olamayışı o afetlerin kendisini devamlı derecat kaybettirmeye yöneltmesi sebebiyle o kişinin kurtuluşuna imkân vermez.

Allah razı olsun.

Benzer konular