Peygamberimiz, Cebrail (A.S)’a: “Ya Cebrail! Bana getirdiğin vahiyleri nereden alıyorsun?” dediğinde Cebrail (A.S) ne cevap verdi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Vahiy » Peygamberimiz, Cebrail (A.S)’a: “Ya Cebrail! Bana getirdiğin vahiyleri nereden alıyorsun?” dediğinde Cebrail (A.S) ne cevap verdi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Peygamberimiz, Cebrail (A.S)’a: “Ya Cebrail! Bana getirdiğin vahiyleri nereden alıyorsun?” dediğinde Cebrail (A.S) ne cevap verdi?

Bilmiyoruz. Böyle bir şeyden hiç haberimiz olmadı. Kur’ân-ı Kerim’de böyle bir ifadeden Allahû Tealâ hiç bahsetmiyor. Ama Cebrail (A.S)’ın Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e sarılmasını anlatıyor Kur’ân-ı Kerim. Ona bir adım attığını “İkra’!” dediğini “Oku!” dediğini Kur’ân-ı Kerim’i, O’nun da  “Ben okuma yazma bilmiyorum.” dediğini, 2. adımda aynı suali, aynı cevabı aldığını, 3. adımda aynı suali sorduğunu, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e sımsıkı sarıldığını, Allah’ın cezbesinin gelip ikisini birden şiddetle sarstığını Allahû Tealâ anlatıyor. Bu tarzda bir sarsıntı ve “ikra’ bismi rabbike” diyor. “Rabbinin ismiyle oku!” diyor. Cebrail (A.S)’ın ilk inişi insan hüviyetinde, insan şeklinde tevessül edişiyle oluyor ve Hira Dağı’ndaki Nur Mağarası’ndaki olay bu. Bu konuda başka bir şey bilmiyoruz.

96/ALAK-1: Ikra’ bismi rabbikellezî halak(halaka).
Yaratan Rabbinin İsmi ile oku.

Benzer konular