Akaitte "Allah peygamberlerin dışında kimseye vahiy etmez." deniliyor. Kur’ân ışığı altında vahiy konusunu anlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Vahiy » Akaitte "Allah peygamberlerin dışında kimseye vahiy etmez." deniliyor. Kur’ân ışığı altında vahiy konusunu anlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Akaitte "Allah peygamberlerin dışında kimseye vahiy etmez." deniliyor. Kur’ân ışığı altında vahiy konusunu anlatır mısınız?

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim'de: “Allah yere, dağlara, göklere vahyetti.” diyor. Demek ki; bırakınız canlı olan insanları, canlılardan insan olanları bir tarafa bırakın. Allahû Tealâ cansız olan şeylere de yere, dağlara, göklere vahyediyor, Allahû Tealâ. Allahû Tealâ: “Hz. Musa’nın annesine vahyetti.” diyor. Allah Hz. Musa’nın annesine vahyettiğini söylüyor. “O çocuğu (Hz. Musa’yı) Nil Nehri’ne bırak. Biz onu ait olduğu yere götürürüz dedik.” diyor.

Gene Kur’ân-ı Kerim'de Allahû Tealâ, Hz. İsa’nın annesi, Hz. Meryem’e vahyediyor. “O ağaca yaklaş. Ağacın dallarını tut. Oradaki meyvelerden al.” diyor. Ne Hz. Musa’nın annesinin ne Hz. İsa’nın annesinin peygamber olduğunu kimse iddia edemez. Yetmez, Allahû Tealâ Hz. İsa’nın havarilerine vahyettiğini söylüyor. Öyleyse vahiy müessesesi, Kur’ân’ın temelini teşkil eder. Arıya vahyetiğini söylüyor Allahû Tealâ. Böyle bir dizaynda sevgili kardeşlerim! Hz. İsa’nın havarilerinin bir resûl olduğu, Allah'ın bir peygamberi olduğu kimse tarafından iddia edilemez. Öyleyse akaidin bu kuralı kesinlikle Kur’ân’a ters düşmektedir.

Benzer konular