İnkâr etmeyen imamlar resûl olabilir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Resûle Sevgi ve İtaat » İnkâr etmeyen imamlar resûl olabilir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnkâr etmeyen imamlar resûl olabilir mi?

Eûzu billâhi mineş şeytânir racîm. Bismillâhir rahmânir rahîm. Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu! Efendimiz! Sizi çok seviyorum. Gül kokan ellerinizden öperim. (Biz de “Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berekâtuhu!” diyerek gözlerinden öperiz inşaallah.)

İnkâr etmeyen imamlar resûl olabilir mi?

 “İnkâr etmeyen imamlar resûl olabilir mi?” Ne demek istiyor kardeşimiz? Sevgili kardeşlerim! Risalet, insanın elinde olan bir şey değildir. Risalet, Allah’ın verdiği bir husustur. Kişiyi Allah resûl yapar. İnsan “Ben resûlüm.” diye ortaya çıkıp da Allah kendisine risalet vermedikçe “Resûlüm.” diyemez, resûl olamaz. Risalet kişisel değildir, Allah’a ait bir müessesedir. Bütün resûller doğmadan evvel seçilirler. Seçilmiş olarak doğarlar ve Allahû Tealâ günü geldiğinde kendilerine tebliğ yaparak resûl olduğunu onlara müjdeler. Hiç kimse resûl olarak doğduğunu bilmez. Ta ki Allahû Tealâ ona lâzımgelenleri versin.

Öyleyse inkâr etse de etmese de insanlar resûl olamazlar. Risalet, insanın olabileceği bir müessese değildir. Allah’ın tayiniyle gerçekleşir.

Benzer konular