Sizden öğrendik ki; Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin 10 negatif faktörün sahibi oldukları. Kehf Suresinin 104. âyet-i kerimesine göre “Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin amelleri boşa gitmiştir.” diye eklememiz uygun olur mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âmellerin Boşa Gitmesi » Sizden öğrendik ki; Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin 10 negatif faktörün sahibi oldukları. Kehf Suresinin 104. âyet-i kerimesine göre “Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin amelleri boşa gitmiştir.” diye eklememiz uygun olur mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sizden öğrendik ki; Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin 10 negatif faktörün sahibi oldukları. Kehf Suresinin 104. âyet-i kerimesine göre “Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin amelleri boşa gitmiştir.” diye eklememiz uygun olur mu?

Muhterem Efendimiz! Ellerinizden hasret ve hürmetle öperim. Müsaadenizle inşaallah bir sualim olacak. Hamdolsun ki sizden öğrendik ki; Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin 10 negatif faktörün sahibi oldukları, Kehf Suresinin 104. âyet-i kerimesine göre; “Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin amelleri boşa gitmiştir.” diye eklememiz uygun olur mu?

Evet, Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin amelleri boşa gider. Allahû Tealâ Zumer Suresinin 65. âyet-i kerimesinde diyor ki:
 
39/ZUMER-65: Ve lekad ûhıye ileyke ve ilâllezîne min kablike, le in eşrakte le yahbetanne ameluke ve le tekûnenne minel hâsirîn(hâsirîne).
Ve andolsun ki, sana ve senden öncekilere: “Gerçekten eğer sen şirk koşarsan (Allah’a ulaşmayı dilemezsen), amellerin mutlaka heba olur. Ve mutlaka hüsrana düşenlerden olursun.” diye vahyolundu.


“Allah'a ulaşmayı dilemeyenler hüsrandadırlar.” diyor. “Hüsranda olanların da amelleri boşa gider.” diyor.

Allah'a ulaşmayı inkâr edenler; onların da amellerinin boşa gittiğini Allahû Tealâ söylüyor. Allahû Tealâ diyor ki:

“Allah'a mülâki olmayı inkâr edenlerin amelleri boşa gitmiştir.”

Kehf-103, 104, 105’te: “Size amellerinizi hüsrana düşürecek olan şeyi söyleyeyim mi? Onlar ki; Allah’a mülâki olmayı ve Allah’ın âyetlerini inkâr ederler. Onların amelleri boşa gitmiştir.” diyor Allahû Tealâ.
 
18/KEHF-103: Kul hel nunebbiukum bil ahserîne a’mâlâ(a’mâlen).
De ki: “Ameller açısından en çok hüsrana uğrayanları size haber vereyim mi?”

18/KEHF-104: Ellezîne dalle sa’yuhum fîl hayâtid dunyâ ve hum yahsebûne ennehum yuhsinûne sun’â(sun’an).
Onlar, dünya hayatında amelleri (çalışmaları) sapmış (kaybettikleri dereceler, kazandıkları derecelerden daha fazla) olanlardır. Ve onlar, güzel ameller işlediklerini zannediyorlar.

18/KEHF-105: Ulâikellezîne keferû bi âyâti rabbihim ve likâihî fe habitat a’mâluhum fe lâ nukîmu lehum yevmel kıyameti veznâ(veznen).
İşte onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na mülâki olmayı (ölmeden evvel ruhun Allah’a ulaşmasını) inkâr ettiler. Böylece onların amelleri heba oldu (boşa gitti). Artık onlar için kıyâmet günü mizan tutmayız.

İşte 11. faktör olarak bunu ekleyebiliriz inşaallah.
 
Kehf-104’te Allahû Tealâ bunu söylüyor.

Benzer konular