“İslâm’ın 5 şartıyla amel etmek yeterli değildir.” diye duyduk. Peki, şimdiye kadar yaptığımız ameller boşa mı gidecek?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm'ın 5 şartıyla Âmel Etmek » “İslâm’ın 5 şartıyla amel etmek yeterli değildir.” diye duyduk. Peki, şimdiye kadar yaptığımız ameller boşa mı gidecek?
share on facebook  tweet  share on google  print  

“İslâm’ın 5 şartıyla amel etmek yeterli değildir.” diye duyduk. Peki, şimdiye kadar yaptığımız ameller boşa mı gidecek?

Hayır. Ameller boşa gitmez. Yaptıkları ameller boşa gitmez. Ama o amelleri, onları cehennemden kurtarmaya yetmez. Allahû Tealâ bir kanun koymuş. Allah’a ulaşmayı, ruhunu Allah’a ulaştırmayı dilemeyen bir insanın 1. kat cennete girmesi mümkün değildir. Manevî tekâmül bir insanın ruhunun vücudundan ayrılmasıyla başlar ve Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir insanın ruhu vücudundan Allah’a ulaşmak üzere asla ayrılmaz. Herşey Allah’ın koyduğu şartlara bağlı. Allah’a doğru yola çıkan bir kişinin ruhu (Allah’a ulaşmayı dilemiş, Allah’tan mürşidini sormuş, Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşmışsa o kişinin ruhu), Allah’a ulaşmak üzere yola çıkacaktır. Çıktığı zaman 7-8 aylık bir devrede mutlaka bu ruhun Allah’ın Zat’ına ulaştığını biliyoruz. Allahû Tealâ’nın ifadesi son derece açık: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”  diyor.              

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Allah’ın sözünde hulf olmaz, hilaf olmaz. O, sözünü mutlaka yerine getirir.

Allah razı olsun.

Benzer konular