İblisin insanoğluna karşı en büyük tuzağı nedir? İblisin tuzaklarından nasıl korunabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » İblisin insanoğluna karşı en büyük tuzağı nedir? İblisin tuzaklarından nasıl korunabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İblisin insanoğluna karşı en büyük tuzağı nedir? İblisin tuzaklarından nasıl korunabiliriz?

İblis’in insan adı verilen bu mahlûkuna karşı İslâm âlemindeki en büyük tuzağı, o kişiye İslâm’ın 5 şartını tatbik ettirip onun cennete girmesine mâni olmasıdır. O kişi; “Ben namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, zekât veriyorum, hacca gidiyorum, kelime-i şahadet getiriyorum. Bana dîn öğretenlerimiz diyor ki: ‘İslâm’ın 5 tane şartı vardır. Bunları yap.’ ‘Peki, yaparsam cennete girer miyim?’ ‘Evvelâ günahların kadar biraz cehenneme girersin. Hafif tertip kavrulursun cehennemde. Ama ondan sonra oradan çıkıp sevapların kadar yani sonsuza kadar cennette olacaksın.’ ”

Sevgili kardeşlerim! Bunların adı hurafe. Böyle bir şey yok Kur’ân-ı Kerim’de. Cehennemden çıkıp da cennete girmek diye bir şey yok Kur’ân-ı Kerim’de. Bir insan ya cehenneme girer ya da cennete girer. Şart açık ve kesindir. Kimin sevap tartıları fazlaysa onun gideceği yer cennettir. Kimin günah tartıları fazlaysa onun gideceği yer cehennemdir.

23/MU'MİNÛN-102: Fe men sekulet mevâzînuhu fe ulâike humul muflihûn(muflihûne).
O zaman kimin mizanı (sevap tartıları) ağır gelirse işte onlar, felâha erenlerdir.

23/MU'MİNÛN-103: Ve men haffet mevâzînuhu fe ulâikellezîne hasirû enfusehum fî cehenneme hâlidûn(hâlidûne).
Ve kimin mizanı (sevap tartıları) hafif gelirse, işte onlar, nefslerini hüsrana düşürenlerdir. Onlar, cehennemde ebediyyen kalacak olanlardır.


Öyleyse hedefiniz açık ve kesin sevgili kardeşlerim! İslâm’ın 5 şartı size bir şeyler kazandırmıştır muhakkak. Eğer Allah’a ulaşmayı dilerseniz, o noktada 1. kat cennetin sahibi olursunuz. Şeytanın en büyük tuzağı insanlara tâbiiyeti unutturmaya çalışıp, bunda büyük ölçüde başarıya ulaşmasıdır. Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez. Böyle bir talep, Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişinin böyle bir talebi varsa hacet namazını kılıp mutlaka Allah’tan sorar. Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşır ve tâbî olur. Tâbiiyet 2. kat cenneti ifade eder. Ruhu vücudundan mutlaka o noktada ayrılacaktır. Allah’a doğru yola çıkacaktır. 7 tane gök katını aşacak, 7 tane âlemden geçecek ve neticede Sidretül Münteha’dan dikey bir yolculukla Allah’ın Zat’ına ulaşacak, Allah’ın Zat’ında yok olacaktır. İşte bu kişi ermiş evliyadır. Bu kişi 3. kat cennetin sahibidir. Kişinin daha üst cennetlere ulaşması fizik vücudun teslimine, nefsin teslimine, muhlis olmaya ve iradenin Allah’a teslim edilmesine bağlıdır.

Allah razı olsun.

Benzer konular