Mürşide tâbî olmak ve zikir farz mıdır? Sadece zikir yaparak mürşid olmadan da hidayete ulaşamaz mıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Mürşide tâbî olmak ve zikir farz mıdır? Sadece zikir yaparak mürşid olmadan da hidayete ulaşamaz mıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşide tâbî olmak ve zikir farz mıdır? Sadece zikir yaparak mürşid olmadan da hidayete ulaşamaz mıyız?

Hayır. Mürşid olmadan hidayete ulaşmak mümkün değildir.

Hidayete ermek demek, ruhun Allah’a ulaşması demek. Ruhun Allah’a ulaşabilmesi için kişinin mutlaka Allah’tan mürşidini sorması, Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşması ve ona tâbî olması şarttır. Bu tâbiiyet yoksa, kişi Allah’tan mürşidini sormamışsa, Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşıp ona tâbî olmamışsa ruhunun vücudundan ayrılması ve Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılması mümkün değildir. Onun ermiş olması hiçbir şekilde mümkün olamaz. Bu da son derece önemli bir konu. Ermiş demek, ruhunu Allah’a ulaştırmış demek. Bir ruhun vücuttan ayrılarak Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılabilmesi, o kişinin Allah’tan mürşidini sorup o mürşide tâbî olmasıyla gerçekleşir.

Acaba anlatabildim mi sevgili kardeşlerim? Hiç kimse mürşidini kendisi seçmek yetkisinin sahibi değildir. Herkes Allah’tan mutlaka mürşidini soracak ve o mürşid neredeyse, Hint’te olsa, Yemen’de olsa ona gidip teslim olmak mecburiyetindedir.

Allah razı olsun.

Benzer konular