İnsanlara Allah’a ulaşmayı dileyin ve takva sahibi olun dediğimizde gururlarının onları men ettiğini Bakara 206’ya göre söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Takva » İnsanlara Allah’a ulaşmayı dileyin ve takva sahibi olun dediğimizde gururlarının onları men ettiğini Bakara 206’ya göre söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanlara Allah’a ulaşmayı dileyin ve takva sahibi olun dediğimizde gururlarının onları men ettiğini Bakara 206’ya göre söyleyebilir miyiz?

2/BAKARA-206: Ve izâ kîle lehuttekıllâhe ehazethul izzetu bil ismi fe hasbuhu cehennem(cehennemu), ve le bi’sel mihâd(mihâdu).
Ve ona: “Allah’a karşı takva sahibi ol.” denildiği zaman, izzet (nefsin gururu) onu günahla tutar (mani olup onu günaha sokar). Artık ona cehennem yeter ve elbette (o) kötü bir döşektir.


“O’na: ‘Allah'a karşı takva sahibi ol yani Allah’a ulaşmayı dile.’ denildiği zaman cahillik gururu ve izzeti onu günah ile tutar, eline geçirir, ahzeder, günaha sürükler. İşte onun hesabı cehennemdir. Ne kötü bir yataktır.”

Bakınız Allahû Tealâ diyor ki:

“ve izâ kîle lehuttekıllâhe ehazethul izzetu bil ismi: O’na (Allah'a) karşı takva sahibi ol (Allah’a ulaşmayı dile), denildiği zaman gurur ve izzeti onu günah ile tutar." diyor Allahû Tealâ.

Öyleyse Allahû Tealâ burada bir muhtevadan bahsediyor. “Onu günah ile tutar.” diyor. Yani kişi “Takva sahibi ol.” emrini dikkate almıyor. Allah’a ulaşmayı dilemiyor. Böyle bir dileği yok kişinin.

O zaman Allah’a ulaşmayı dilemedikçe onun kurtuluşu da söz konusu değil. Elbette mürşidine ulaşması da söz konusu değil. Ve hesabının cehennem olduğunu Allahû Tealâ net olarak söylüyor.

Benzer konular